Χανιά: Ραγίζει καρδιές η ιστορική μαρτυρία της 95χρονης που έζησε τη φρίκη και την… αγάπη των Γερμανών (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Ραγίζει καρδιές η ιστορική μαρτυρία της 95χρονης που έζησε τη φρίκη και την… αγάπη των Γερμανών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορική μαρτυρία μίας 95χρονης που έζησε την φρίκη του πολέμου και δεν ξεχνά τις απάνθρωπες στιγμές που είδε να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια της και η οποία σώθηκε χάρη στην ανθρωπιά ενός... Γερμανού στρατιώτη

Συγκλονίζει η άγνωστη ιστορία της Χαρίκλεια Φουρναράκη από τα Χανιά που είδε τα αδέρφια να χάνονται στη φρίκη του πολέμου και σώθηκε από την αγάπη και την ανθρωπιά ενός... Γερμανού στρατιώτη.

Η κ. Χαρίκλεια, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, δεν ξεχνά τις απάνθρωπες στιγμές που είδε να ξετυλίγονται μπροστά στα νεαρά της ακόμα μάτια. Πόνος, θλίψη και φόβος ήταν τα συναισθήματα που κυρίευαν τότε τις ψυχές των ανθρώπων, με τους άνδρες κάθε οικογενείας, ως επίγειοι ήρωες, να παίρνουν τον δρόμο του πολέμου στο όνομα της πατρίδας και της ελευθερίας.

Η οικογένεια της κ. Χαρίκλειας, όταν πλέον οι Γερμανοί είχαν εισβάλλει στο χωριό τους, ζούσε στην κυριολεξία κάτω από την ίδια στέγη με τους κατακτητές τους. Εκεί, όμως, η ζωή της έδειξε ότι το ίδιο νόμισμα μπορεί να έχει και μια διαφορετική πλευρά.

Διαβάστε επίσης

 Ηράκλειο - 62 Μάρτυρες: Η θυσία που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου (βίντεο)

Από τη μια η βαρβαρότητα των ανθρώπων και από την άλλη ο σεβασμός και η ανθρωπιά, που η κα Χαρίκλεια αντίκρυσε στο πρόσωπο του Γερμανού στρατιώτη Alfredo. Χαρακτηριστικά που απάλυναν την οδύνη του πολέμου και που δεν είναι γραμμένα σε καμία σελίδα κανενός ιστορικού βιβλίου.

Αυτά έχει κρατήσει να θυμάται η κα Χαρίκλεια και να τα κουβαλάει μαζί της σαν φυλαχτό, καλά προστατευμένα στο μυαλό και την καρδιά της.

Η δημοσιογράφος Μαρία Σπουρδαλάκη συνάντησε την κ. Χαρίκλεια. Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Καλό Μεσημέρι»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News