Υπόθεση εμπορίας όπλων: Δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι

Χανιά
Υπόθεση εμπορίας όπλων: Δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ανακρίτρια οι συλληφθέντες για την υπόθεση εμπορία όπλων

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου δύο από τους επτά συλληφθέντες της μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας την περασμένη Τρίτη στα Χανιά στη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Ένας 57χρονος επιχειρηματίας και ένας επίσης 57χρονος που φέρεται να εμφανιζόταν ως οπλουργός, κρίθηκαν από ανακρίτρια και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι ενώ οι άλλοι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κάποιων εκ των κατηγορουμένων Γιάννη Ντερμανάκη: «Η υπόθεση αυτή ήδη πήρε τις πραγματικές διαστάσεις ,δηλαδή ήδη κρίθηκε ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν μόνο για την κατοχή όπλων, συνήθων ή πολεμικών».

Ήδη από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου οπότε και απολογήθηκαν οι τέσσερις πρώτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι μια 55χρονη, ένας 44χρονος και ένας 63χρονος. Στον τελευταίο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα , της υποχρέωσης να εμφανίζεται στο Α.Τ. της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρών. Δύο ακόμη, ένας 28χρονος και ένας 38χρονος, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη μετά από μια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, οι αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις. Μια ημέρα μετά κατά την προσαγωγή τους στην εισαγγελία Χανίων ασκήθηκαν διώξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων καθώς και για σύσταση συμμορφίας, αδικήματα για τα οποία κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο 57χρονοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News