Χανιά: Με ροζ χρώμα φωτίστηκε απόψε ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

Χανιά
Χανιά: Με ροζ χρώμα φωτίστηκε απόψε ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταδίδοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ελπίδας, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο εμβληματικός φάρος στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων φωτίστηκε ροζ, το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, μεταδίδοντας έτσι το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ελπίδας, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Ειδικότερα, δήμος Χανίων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, φωταγώγησε τον εμβληματικό Φάρο στο ενετικό λιμάνι με ροζ χρώμα. Μάλιστα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, που έχει οριστεί στις 25 Οκτωβρίου, καλεί σε επαγρύπνηση όλες τις γυναίκες και μεταδίδει το μήνυμα, πως «η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση».

Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο δήμος Χανίων, μαζί με σχετικούς φορείς της πόλης, διοργανώνουν από τις 23 Οκτωβρίου έως και τις 9 Νοεμβρίου. μια σειρά από δράσεων για την ενημέρωση και την αφύπνιση των γυναικών που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται ενημέρωση των γυναικών, εκπαίδευση αυτοεξέτασης και ψηλάφησης μαστού, καθώς και δωρεάν προληπτικοί γυναικολογικοί έλεγχοι σε κοινωνικά ευάλωτες κατηγορίες γυναικών.

Όλες οι δράσεις γίνονται από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του δήμου Χανίων σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων, τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», ενώ η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στην αφίσα είναι της φωτογράφου Μαγδαληνής Βογιατζή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News