Νοσοκομείο Χανίων: Ένας συνοδός ασθενή ανά άτομο – Αναλυτικά οι προϋποθέσεις

Κρήτη
Νοσοκομείο Χανίων: Ένας συνοδός ασθενή ανά άτομο – Αναλυτικά οι προϋποθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ποιους και με ποιο τρόπο επιτρέπεται το επισκεπτήριο στους νοσηλευόμενους ασθενείς του Νοσοκομείου Χανίων

Το Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» με ανακοίνωσε του, ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο της πρόληψης της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού SARSCov2 και για την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού, έχουν τεθεί σε ισχύ και εφαρμόζονται τα κάτωθι μέτρα που αφορούν την προσέλευση ασθενών και συνοδών στο νοσοκομείο:

Α) Tο επισκεπτήριο στους νοσηλευόμενους ασθενείς περιορίζεται σε ένα (1) άτομο ανά ασθενή.

-1.Οι συνοδοί των νοσηλευόμενων ασθενών εισέρχονται στο Γ.Ν. Χανίων με την επίδειξη κάρτας εισόδου, την οποία τους προμηθεύει το νοσοκομείο (η κλινική στην οποία νοσηλεύονται) και στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο συνοδού και ασθενούς, η ημερομηνία έκδοσης της κάρτας, το τμήμα / κλινική και ο θάλαμος νοσηλείας του ασθενούς.

-2. Ο συνοδός νοσηλευομένου ασθενή που είναι πλήρως εμβολιασμένος ή νοσήσας το τελευταίο εξάμηνο θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό rapid test εντός 48 ωρών πριν την είσοδο του στο νοσοκομείο.

-3. Ο συνοδός νοσηλευομένου ασθενή που είναι μη εμβολιασμένος ή μη νοσήσας θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό PCR test εντός 48 ωρών πριν την είσοδο του στο νοσοκομείο.

-4. Απαγορεύεται η είσοδος στους συνοδούς που έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (όπως πυρετός, βήχας, αναπνευστική δύσπνοια).

-5. Οι συνοδοί υποχρεούνται να φορούν μάσκα προστασίας καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο.

-6. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να εφαρμόζουν όλους τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής (υγιεινή χεριών, τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής, κανόνες τήρησης αποστάσεων).

Β) Προσέλευση ασθενών και συνοδών σε Εξωτερικά Ιατρεία & Απογευματινά Ιατρεία.

-1. Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους που προσέρχονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ή/και στα Απογευματινά Ιατρεία και οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα ανάλογα έγγραφα (πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης).

-2. Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους που προσέρχονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ή/και στα Απογευματινά Ιατρεία και οι οποίοι είναι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test εντός 48 ωρών πριν την είσοδο τους στο νοσοκομείο.

-3. Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (όπως πυρετός, βήχας, αναπνευστική δύσπνοια).

-4. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο.

Γ) Προσέλευση ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ Ενηλίκων και Παιδιατρικό ΤΕΠ)

Από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εξαιρούνται οι ασθενείς που προσέρχονται στα ΤΕΠ (Ενηλίκων και Παιδιατρικό) για τους οποίους δεν απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών (εμβολιασμού ή νόσησης) ούτε αποτελεσμάτων διαγνωστικού test.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News