Το μικρό νησί του Λιβυκού Πελάγους που παρέδωσε 160 κιλά καπάκια στον Ερυθρό Σταυρό

Κρήτη
Το μικρό νησί του Λιβυκού Πελάγους που παρέδωσε 160 κιλά καπάκια στον Ερυθρό Σταυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος της Γαύδου προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση ζωής την οποία τονίζει με ιδιαίτερη χαρά η Δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη στη ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

H τεράστια εξέλιξη και ανάπτυξη της βιομηχανίας και της τεχνολογίας παρά τα τόσα θετικά που έχει να μετρήσει στην καθημερινότητα των πολιτών, σαφώς και έχει επιφέρει και μία διαδοχική σειρά από προβλήματα.

Η συγκεκριμένη λοιπόν ιλιγγιώδης ανάπτυξη μαζί με την αύξηση του πληθυσμού έχει προσφέρει συνεπώς και αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες. Η μεγάλη ποικιλία των παραγόμενων προϊόντων, η υπερκατανάλωση, η λαθεμένη χρήση των υλικών συσκευασίας έχει δημιουργήσει μία πληθώρα στερεών αποβλήτων τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. 

Για αυτό το λόγο η ανακύκλωση έρχεται να απαντήσει σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων προωθώντας την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του πλανήτη.

Το μικρό νησί της Γαύδου πρωταγωνιστεί στην ανακύκλωση όπως αναφέρει και η Δήμαρχος, κ. Στεφανάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στόχος μας είναι να περάσουμε τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες μέσα από μία σειρά δράσεων»

Το γεγονός ότι ένας τόσο μικρός προορισμός κατάφερε να συλλέξει 160 κιλά καπάκια από απορρίμματα κάνοντας σωστή διαλογή και μειώνοντας τον όγκο, με σκοπό να τα αποστείλει στον Ερυθρό Σταυρό, αποτελεί μία ιδιαίτερα συμβολική κίνηση.

Η ευαισθητοποίηση του νησιού σε αυτό το θέματα είναι ιδιαίτερα έντονη και ενισχυμένη με την κ. Στεφανάκη να δηλώνει υπερήφανη που έχουν καταφέρει ως Δήμος αλλά και ως πολίτες να δημιουργήσουν μία σαφή γραμμή και κινητοποίηση προς ένα τόπο πιο καθαρό και πιο βιώσιμο. 

Δείτε το video και το σχετικό ρεπορτάζ στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News