«Η παραλία»: Μια ταινία μικρού μήκους που μας ταξιδεύει στα Μάταλα του 1969

Κρήτη
«Η παραλία»: Μια ταινία μικρού μήκους που μας ταξιδεύει στα Μάταλα του 1969

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο Chania Film Festival, ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με αφετηρία τα Χανιά

Η ταινία μικρού μήκους «Η Παραλία» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λουκάτου, συμπαραγωγής Δήμου Φαιστού & Περιφέρειας Κρήτης, κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF), την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, πρώτη στη Ζώνη 22:15-24:00, τόσο δια ζώσης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων όσο και online!To Chania Film Festival είναι ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με αφετηρία τα Χανιά.Μια διοργάνωση που γρήγορα έγινε θεσμός με διεθνείς συνεργασίες, με μετακλήσειςδημιουργών, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με αναγνώριση και αποδοχή. Έναςκινηματογραφικός θεσμός που φιλοξενεί ό,τι καλύτερο από τον χώρο του κινηματογράφου,τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ένας τόπος συνάντησης ταινιώνμυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, μια γιορτή της 7ης τέχνης. Η ταινία μικρού μήκους βασίζεται στο μυθιστόρημα «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι» τηςΠηνελόπης Κουρτζή, Εκδόσεις Ψυχογιός, που κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου και μαςξεναγεί στα Μάταλα του ‘70, στην παραλία όπου έζησαν «τα παιδιά των λουλουδιών» και στην τοπική  κοινωνία της δεκαετίας εκείνης. Αποτελεί σπάνιο υλικό καταγραφής, καθώς τα Μάταλα και το φαινόμενο «του καλοκαιριού της αγάπης» που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν απαντώνται στην Ελληνική λογοτεχνία.

Μάταλα, Κρήτη. Ιούλιος 1969. Χίπις από όλο τον κόσμο ζουν στην παραλία για χρόνια, μένοντας μέσα στις σπηλιές του βράχου. Η κρητική κοινωνία τους έχει αποδεχτεί. To καλοκαίρι της αγάπης θα τελειώσει απότομα, αλλά ανάμεσα στην Υπατία και τον Χάρρυ υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Λουκάτου, Σενάριο: Πηνελόπη Κουρτζή, Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Κουκουράκης , Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, Ίαν Πανταγιάς, Ιωάννα Κακούρη,

Δ/νση Φωτογραφίας: Χρήστος Καπάτος, Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος.

Σύνθεση: Σίσυ Βλαχογιάννη, Στίχοι: Πηνελόπη Κουρτζή , Τραγούδι:Γιάννης Κουκουράκης,

Στην ταινία ακούγονται τραγούδια των Matala Project.

Παραγωγή: Αναπτυξιακή Ματάλων, Πηνελόπη Κουρτζή, Συντονισμός Παραγωγής : Μαρία

Βασιλάκη με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκηνογραφία: MadamSousou – Αρετή Γεωργαλή , Styling: Μαdiree Matala, Μακιγιάζ &Hair Styling: Μαρία Σφακιανάκη.

Project Management: Μάγδα Κατόπη

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Διάρκεια: 14’, Έτος Παραγωγής: 2020, Γλώσσα: Ελληνικά, Υπότιτλοι: Αγγλικά

Μέγας Χορηγός: Sky Express | Χορηγοί: Minoan Lines, Εστιατόριο Scala Matala | Με την ευγενική συνεργασία των Εκδόσεων Ψυχογιός

Παρακολουθήστε την ταινία ΕΔΩ

Η ταινία μικρού μήκους έχει παραχωρηθεί - pro bono- στην ψηφιακή πλατφόρμα Heraklion Arts & Culture του Δήμου Ηρακλείου και σύντομα θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε και μέσω της πλατφόρμας.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News