Χανιά: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αριστείας Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (βίντεο)

Χανιά
Χανιά: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αριστείας Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κέντρο Αριστείας Ολοκληρωμένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη, 19 Οκτωβρίου στα Χανιά, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο

Το Κέντρο Αριστείας Ολοκληρωμένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ, επικεφαλής του οποίου είναι η χώρα μας και εδρεύει στα Χανιά, εγκαινίασε σήμερα Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στη τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής 'Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αναπληρωτής διοικητής της Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι το κράτος παροχής εθνικού πλαισίου αυτού του νέου, διαπιστευμένου από το ΝΑΤΟ, Κέντρου Αριστείας, καθώς και κράτος-χορηγός δώδεκα επιπλέον κέντρων. Αυτό το γεγονός αποτελεί απτή απόδειξη του ενδιαφέροντός μας για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών και την εξεύρεση λύσεων σε σύνθετα ζητήματα, μέσω της κοινής προσπάθειας».

Διαβάστε επίσης

Χανιά - Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα σταθερός, αξιόπιστος και φερέγγυος εταίρος του ΝΑΤΟ

Η λειτουργία του κέντρου έρχεται να ενισχύσει τις υπάρχουσες στρατιωτικές και συμμαχικές μονάδες ενώ συνδέεται με την στρατηγική σημασία της Κρήτης σε εσωτερικό επίπεδο και σε επίπεδο συμμαχιών. Όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «υπήρξαμε πάντα δεσμευμένοι στις θεμελιώδεις κοινές αξίες και τα ιδανικά της Συμμαχίας», ενώ πρόσθεσε πως «το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει ευέλικτο και προσαρμοστικό, λαμβάνοντας υπόψη ένα όλο και περισσότερο πολυσχιδές φάσμα προκλήσεων των πιθανών εναέριων και πυραυλικών απειλών, με εύρος που εκτείνεται από τα απλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έως τους βαλλιστικούς ή προηγμένους υπερηχητικούς πυραύλους».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνο Φλώρος αναφέρθηκε στις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχει στο ΝΑΤΟ το Κέντρο Αριστείας ενώ διαβεβαίωσε «ότι η προσπάθειά θα συνεχιστεί, για την προώθηση του έργο του. «Το Κέντρο συνιστά την πιο πρόσφατη και πιο ενδεικτική προσθήκη στην προσφορά της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεών της προς τη Συμμαχία και την οικογένεια των διαπιστευμένων Κέντρων Αριστείας του ΝΑΤΟ».

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής διοικητής της Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ στρατηγός Πάολο Ρουτζιέρο, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο διοικητής IMAD CoE σμήναρχος Ευάγγελος Τζίκας. Το Κέντρο Αριστείας θα παρέχει στην Συμμαχία σημαντικές υπηρεσίες εξειδίκευσης, τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης, βέλτιστων πρακτικών, ανάλυσης και εξαγωγής διδαγμάτων, στον απαιτητικό τομέα της Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας.

(Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News