Χανιά: Η εντυπωσιακή αναχώρηση του ιστιοφόρου από το Μεξικό έγινε υπό την μουσική «Ζορμπά»

Κρήτη
Χανιά: Η εντυπωσιακή αναχώρηση του ιστιοφόρου από το Μεξικό έγινε υπό την μουσική «Ζορμπά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεί βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και Ελένη Ζερβουδάκη οι οποίοι συνομίλησαν με τον πρέσβη του Μεξικό

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο λιμάνι της Σούδας ώστε να δει την εντυπωσιακή έξοδο του εντυπωσιακού ιστιοφόρου από το Μεξικό το οποίο ήταν ανοιχτό στο κοινό από την πρώτη στιγμή της άφιξης του.

To ξύλινο ιστιοφόρο με τη χαρακτηριστική πλώρη και τα πανύψηλα κατάρτια, υποδέχτηκε ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Ντανιέλ Χερνάντεζ Τζόζεφ ,εκπρόσωποι του δήμου και της περιφέρειας ενώ τιμητικά βρέθηκε στο λιμάνι και η μπάντα του ναυτικού.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 248 άτομα εκ των οποίων 57 είναι αξιωματικοί και 61 δόκιμοι της Ηρωικής Ναυτικής Στρατιωτικής Σχολής όπου εγγράφονται στον τελευταίο χρόνο με διαφορετικές ναυτικές καριέρες, για να γίνουν οι μελλοντικοί αξιωματικοί του μεξικανικού στρατού.

Κατά την έξοδο του «Πρεσβευτή και Ιππότη των θαλασσών», δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και Ελένη Ζερβουδάκη οι οποόι συνομίλησαν με τον πρέσβη του Μεξικού.

Το ιστιοφόρο αποχαιρέτησε η μπάντα του δήμου Χανίων με γνωστές μελωδίες, ενώ με τη σειρά της η μπάντα του πλοίου έπαιξε παραδοσιακές μελωδίες για τον αποχαιρετισμό, καθώς  και τον «Ζορμπά”, την ορχηστρική σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη με τον κόσμο να στήνει ένα μεγάλο χορό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News