O Κρητικός μαθητής που διακρίθηκε και πήγε...CERN

Χανιά
O Κρητικός μαθητής που διακρίθηκε και πήγε...CERN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Κρητικός Απόστολος Τόλης, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων, αφηγήθηκε την μοναδική εμπειρία που βιώνει στο CERN της Ελβετίας, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Στο CERN ή αλλιώς Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, βρίσκονται 24 μαθητές από όλη την Ελλάδα με σκοπό να εκπαιδευτούν στους τομείς της φυσικής και των θετικών επιστημών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι βρίσκεται στα δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας και ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί 23 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.

Σε αυτό το σπουδαίο ερευνητικό κέντρο, είχε την τύχη να βρεθεί ο Απόστολος Τόλης, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων ο οποίος τονίζει ιδιαίτερα χαρούμενος ότι «κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 200 μαθητές που είχαν λάβει μέρος». Αναφέρει ότι «κάθε σχολείο είχε την δυνατότητα να στείλει μόνο έναν μαθητή» και συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές και σπουδαίες εμπειρίες».

Η συμμετοχή του σε πρόγραμμα του CERN αποτελεί μία μοναδική διάκριση και όπως λέει και ο ίδιος αφορά μόνο μαθητές λυκείου.

Στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου, ο Απόστολος Τόλης εξομολογείται ότι,  «επικρατεί μία ασυνήθιστη οργάνωση» και εύχεται μία μέρα να βρεθεί ως ειδικευμένος επιστήμονας εκεί.

Οι 24 μαθητές που διακρίθηκαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας εκπαιδεύονται στο ερευνητικό κέντρο και αναλαμβάνουν ανά ομάδες που αποτελούνται από δύο κυρίως άτομα ένα project που καλούνται να φέρουν εις πέρας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στη ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή  «Κρήτη Σήμερα»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News