Χανιά: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού (εικόνες)

Κρήτη
Χανιά: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσκηση ετοιμότητας με φόντο την συνεχή σεισμική δραστηριότητα στο νησί της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στα Χανιά

Το βαθμό ετοιμότητας των εθελοντικών οργανώσεων και των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία, δοκίμασε η άσκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στα Χανιά.

Το σενάριο προέβλεπε καταστροφές σε κτίσματα, εγκλωβισμένους και διασώσεις, μετά από έναν ισχυρό σεισμό, με τις συμμετέχουσες οργανώσεις και την πυροσβεστική να στήνουν τρείς σταθμούς πρώτων βοηθειών μέσα από τους οποίους αναπτύχθηκαν οι δράσεις τους.

Ο πρόσφατος ισχυρός στο Αρκαλοχώρι, έχει θέσει σε εγρήγορση τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στα Χανιά που σήμερα έλεγξαν το βαθμό ετοιμότητας τους.

Τρεις σταθμοί πρώτων βοηθειών αναπτύχθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η επίλεκτη ομάδα πολιτικής προστασίας του δήμου Χανίων, μέλη του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πυροσβέστες , αναζητούν αγνοούμενους, ψάχνουν σε συντρίμμια, παρέχουν πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

Η Πλατεία του Δημοτικού Γηροκομείου στη Χαλέπα ,το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και το Φράγκικο που αποτελούν χώρους συγκέντρωσης σε περίπτωση έκτασης ανάγκης, έγιναν βάσεις των σταθμών πρώτων βοηθειών.

Στα Χανιά, έχουν οριστεί από την πολιτική προστασία 54 χώροι καταφυγής. Πρόκειται για όλα τα προαύλια σχολικών μονάδων και τις πλατείες. Επιπλέον έχουν προβλεφθεί χώροι καταυλισμού.

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλους τους χώρους συγκέντρωσης σε περίπτωση ενός ισχυρού σεισμού στα Χανιά, έχουν οι πολίτες από τα κινητά τους τηλέφωνα,  μέσω της εφαρμογής Ταλως της πολιτικής προστασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News