Χανιά: Εντυπωσιακό μεξικανικό ιστιοφόρο στη Σούδα

Κρήτη
Χανιά: Εντυπωσιακό μεξικανικό ιστιοφόρο στη Σούδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «πρεσβευτής και Ιππότης των θαλασσών», κατέπλευσε το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Σούδας

Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο του Μεξικανικού πολεμικού ναυτικού Γκουαντέμοκ -που θα πει Πρεσβευτής και Ιππότης των θαλασσών- κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι της Σούδας

Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο του Μεξικανικού πολεμικού ναυτικού Γκουαντέμοκ -που θα πει Πρεσβευτής και Ιππότης των θαλασσών- κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Το πλοίο υποδέχτηκαν ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα, εκπρόσωποι αρχών του νησιού και η μπάντα του ναυτικού.

Με τους δόκιμους αξιωματικούς του μεξικανικού πολεμικού ναυτικού δεμένους στα κατάρτια και μπάντα του πλοίου να αποδίδει χαρακτηριστικά ακούσματα του Μεξικού , το εντυπωσιακό ιστιοφόρο Πρεσβευτής και Ιππότης των θαλασσών φτάνει στο λιμάνι της Σούδας.

To ξύλινο ιστιοφόρο με τη χαρακτηριστική πλώρη και τα πανύψηλα κατάρτια , υποδέχτηκε ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Ντανιέλ Χερνάντεζ Τζόζεφ ,εκπρόσωποι του δήμου και της περιφέρειας ενώ τιμητικά βρέθηκε στο λιμάνι και η μπάντα του ναυτικού.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 248 άτομα εκ των οποίων 57 είναι αξιωματικοί και 61 δόκιμοι της Ηρωικής Ναυτικής Στρατιωτικής Σχολής όπου εγγράφονται στον τελευταίο χρόνο με διαφορετικές ναυτικές καριέρες, για να γίνουν οι μελλοντικοί αξιωματικοί του μεξικανικού στρατού.

Ο πρεσβευτής και ιππότης των θαλασσών , πραγματοποιεί κάθε χρόνο ένα διαφορετικό ταξίδι, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των δοκίμων του.

Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο του Μεξικανικού πολεμικού ναυτικού είχε καταπλεύσει ξανά στη Σούδα τον Απρίλιο του 2017.

Αυτή τη φορά θα παραμείνει για δύο ημέρες, πριν αναχωρήσει για το Ντουμπάι που είναι ο επόμενος σταθμός του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News