Χανιά

Χανιά: Νέα μελέτη για την τοπογραφική αποτύπωση οδών καθώς και για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της Παλιάς Πόλης

«Η περιοχή παρέμβασης αφορά σε ένα από τα σημαντικά τουριστικά, εμπορικά, αλλά και ιστορικά σημεία της Παλιάς Πόλης, η οποία αποτελεί άξονα κίνησης τόσο πεζών όσο και οχημάτων για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής», τονίζει ο Δήμαρχος Χανίων

Η μελέτη που αφορά την τοπογραφική αποτύπωση οδών σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου καθώς και η ανάπλαση όλων των κοινόχρηστών χώρων της Παλιάς Πόλης, προϋπολογισμού 73.910 ευρώ θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα πέντε μηνών.

Η συγκεκριμένη λοιπόν μελέτη, θα αποτυπωθούν οι οδοί που οδηγούν στην ακτή της Αγίας Μαρίνας και η οδός Νεάρχου στους Αγίους Αποστόλους, της ΔΕ Νέας Κυδωνίας, οι οδοί Γεωργακάκηδων και πλατείας Βαφέ, στη Νέα Χώρα, οδοί στην περιοχή της Χαλέπας, στο πάρκο του Προφήτη Ηλία και στο 17ο Δημοτικό Σχολείο στα Παχιανά, καθώς και οι δρόμοι μεταξύ των οδών Κισσάμου και Μ. Μπότσαρη, στο κέντρο των Χανίων.

Στο μεταξύ, εργασίες ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της Παλιάς Πόλης Χανίων, με την αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτικού και τη συμπλήρωση νέου πλακόστρωτου στο σύνολο της οδού Σήφακα, θα ξεκινήσουν άμεσα μετά και την υπογραφή από τον δήμαρχο Χανίων, σχετικής σύμβασης.

Το έργο που έχει προϋπολογισμό 192.446 ευρώ (με ΦΠΑ), και η χρηματοδότησή του προέρχεται από ιδίους πόρους του δήμου, καθώς και από το Πράσινο Ταμείο και περιλαμβάνει παρεμβάσεις με πλακοστρώσεις για την αποκατάσταση των συγκεκριμένων χώρων της Παλιάς Πόλης, που θα συνοδεύονται με τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό και δημοτικό φωτισμό. Τέλος, θα γίνουν οι εργασίες εκείνες για την επίτευξη προσβασιμότητας σε ΑμεΑ, καθώς και πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δήλωση του, επισημαίνει ότι  «η περιοχή παρέμβασης αφορά σε ένα από τα σημαντικά τουριστικά, εμπορικά, αλλά και ιστορικά σημεία της Παλιάς Πόλης, η οποία αποτελεί άξονα κίνησης τόσο πεζών όσο και οχημάτων για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής».

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια