Χανιά - Κέντρο Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας: Εγκαίνια στις 19 Οκτωβρίου

Κρήτη
Χανιά - Κέντρο Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας: Εγκαίνια στις 19 Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποστολή του Κέντρου είναι να παρέχει εξειδίκευση, τεχνογνωσία, εκπαίδευση, βέλτιστες πρακτικές, δόγματα, ανάλυση και διδάγματα στον τομέα της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας

Τα εγκαίνια του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι εφέτος τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα δύο μνημόνια συνεργασίας για τη λειτουργία του Κέντρου στην Κρήτη.

Το Κέντρο

Η αποστολή του Κέντρου είναι να παρέχει εξειδίκευση, τεχνογνωσία, εκπαίδευση, βέλτιστες πρακτικές, δόγματα, ανάλυση και διδάγματα στον απαιτητικό αλλά και επίκαιρο τομέα της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας. Η Ενοποιημένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα άπτεται όλων των πεδίων δράσης της Συμμαχίας σε ξηρά, θάλασσα, αέρα, κυβερνοχώρο αλλά και διάστημα.

Ειδικότερα, το Κέντρο εστιάζει στους εξής τομείς:

- Επιθετικές και αμυντικές δράσεις προς υποστήριξη της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας.

- Παθητική και Αντιπυραυλική Αεράμυνα.

- Επιτήρηση.

- Τεχνικές και διαδικασίες ενοποίησης αντιαεροπορικών συστημάτων.

- Αντιμετώπιση μη επανδρωμένων συστημάτων.

- Αντιμετώπιση πυραύλων-βλημάτων, πυροβολικού και όλμων.

Παράλληλα, το Κέντρο εστιάζει στον ρόλο της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας στην «απαγόρευση περιοχής».

Το Κέντρο στην Κρήτη αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στις ήδη υφιστάμενες στρατιωτικές οντότητες της ευρύτερης περιοχής, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον ναύσταθμο Κρήτης, την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης και το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Κρήτης ως περιφερειακού κέντρου στρατιωτικής εκπαίδευσης και παροχής υποστήριξης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News