Μίκης Θεοδωράκης: Τo Σάββατο 9 Oκτωβρίου το μνημόσυνο στα Χανιά

Χανιά
Μίκης Θεοδωράκης: Τo Σάββατο 9 Oκτωβρίου το μνημόσυνο στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει δηλώσει ότι δεν γνωρίζει αν θα παραστεί στο μνημόσυνο του πατέρα της

Το σαρανταήμερο μνημόσυνο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα τελεστεί τo Σάββατο 9 Oκτωβρίου στα Χανιά . Από τον Δήμο Χανίων έχει ήδη ανακοινωθεί ότι το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Το βέβαιο είναι ότι το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και πολίτες που λάτρεψαν τον αξεπέραστο δημιουργό ως καλλιτέχνη, άνθρωπο του πνεύματος, της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής.

Διαβάστε ακόμη: Στην τελευταία του κατοικία βρίσκεται πλέον ο Μίκης Θεοδωράκης (εικόνες, βίντεο)

Άγνωστο παραμένει αν θα παραστούν μέλη της οικογένειάς του μουσικοσυνθέτη. Η κόρη του πάντως, Μαργαρίτα, ανέφερε ότι δεν ξέρει θα ταξιδέψει στην Κρήτη για το μνημόσυνο τονίζοντας ότι: «δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω αν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω. Εν πάση περιπτώσει θέλω να πω ότι δεν έχω καταλάβει πώς πεθαίνει ένας πατέρας. Το κατάλαβα μόλις τον είδα το πρωί που πέθανε. Εκεί το κατάλαβα μέχρι που τον πήρανε στο ψυγείο στο Α' Νεκροταφείο και έζησα όλο αυτό το δράμα που ζει κάθε κόρη και κάθε γιος. Μετά, τον πήρανε, αρχίσαν τα δικαστήρια και σαν να είναι κάτι ξένο», είπε συγκεκριμένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News