Χανιά

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Δεν ξέρω αν θα πάω στο μνημόσυνο του πατέρα μου

«Δεν ξέρω εάν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο, δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω», δήλωσε η κ. Θεοδωράκη

Συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από το θάνατο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά Χανίων, το πρωί του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Η κόρη του αείμνηστου μουσουργού όμως, ανέφερε σε συνέντευξή της, σε ηλεκτρονικό μέσο, ότι δεν έχει οικονομική δυνατότητα να έρθει στην Κρήτη και υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσει να παραστεί στο μνημόσυνο του πατέρα της.

Το 40ήμερο μνημόσυνο του μεγάλου μουσουργού θα γίνει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη, στον Γαλατά Χανίων, όπου και βρίσκεται η τελευταία κατοικία του. Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο “Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” και, όπως τόνισε, «δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω εάν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δε νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω», δήλωσε η κ. Θεοδωράκη, σύμφωνα με το reportal.gr.

Η ίδια πρόσθεσε: «Εν πάση περιπτώσει, δεν έχω καταλάβει πώς πεθαίνει ένας πατέρας. Το κατάλαβα μόλις τον είδα το πρωί που πέθανε. Εκεί το κατάλαβα μέχρι που τον πήρανε στο ψυγείο στο Α’ νεκροταφείο και έζησα όλο αυτό το δράμα που ζει κάθε κόρη και κάθε γιος. Μετά, τον πήρανε, άρχισαν τα δικαστήρια και σαν να είναι κάτι ξένο».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε, επίσης, για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να θρηνήσει μόνη της τον πατέρα της, ενώ αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην υπόθεση με τον Νίκο Κουρή, τον «δήθεν γιο» του μουσικοσυνθέτη (όπως τον χαρακτήρισε).

«Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη γιατί δεν κατάφερα να κλάψω τον πατέρα μου και να είναι δικός μου ο πατέρας, δικός μου ο τάφος του, να τον σκουπίσω, να του βάλω λουλουδάκια, να του ανάψω ένα καντήλι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι άλλοι. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι που ασχολούνται με τον Μίκη Θεοδωράκη. Ε, τι να πω; Είναι λυπηρό», είπε η κ. Θεοδωράκη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, σχολίασε και όσα τηλεοπτικά διαδραματίστηκαν αυτές τις ημέρες, μιλώντας για ένα «καρακιτσαριό που δεν ταιριάζει σε μας».

(φωτογραφία: Intime)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια