Χανιά

Δήμος Χανίων: Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι θα προσφέρει 60% έκπτωση στο λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., για όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλλει ο Δήμος Χανίων, από κοινού με τη φιλοζωική κοινότητα και τους εθελοντές, προωθώντας δράσεις και πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων η δημοτική αρχή υπενθυμίζει πως σύμφωνα με τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας.

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, επισημαίνει πως: «Μέσα από το πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» με οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 και πιστοποιητικό υιοθεσίας από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, παρέχεται 60% έκπτωση στον μηνιαίο λογαριασμό και στα πάγια τέλη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., για όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Βασικός σκοπός του Δήμου Χανίων είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους, καθώς και η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της απαραίτητης κτηνιατρικής φροντίδας, τροφής και νερού».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Νικηφοράκης: «Τα τελευταία 2 χρόνια πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 425 στειρώσεις και 261 υιοθεσίες, ενώ έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 20.000 ευρώ σε ξηρά τροφή που διοχετεύεται στους 15 σταθμούς τροφής και νερού που δημιουργήσαμε για τα αδέσποτα ζώα», ενώ καλεί του δημότες να επισκεφθούν τη σελίδα του Δήμου Χανίων στο Facebook, "Υιοθετήστε ένα αδέσποτο - @adoptastray.chania", η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα αδέσποτα ζώα και όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν ζώο συντροφιάς.

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια