Χανιά

Φοιτητική κατοικία - Χανία: Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων (βίντεο)

Ενοίκια «φωτιά» ακόμη και για διαμερίσματα-δωμάτια καλούνται να πληρώσουν οι φοιτητές στα Χανιά

Σε κοινωνικό πρόβλημα εξελίσσεται για τα Χανιά η διαδικασία ανεύρεσης σπιτιού για ενοικίαση, σε συνδυασμό με τα ύψη των ενοικίων. Η φοιτητική στέγη γίνεται «βραχνάς» για χιλιάδες οικογένειες, ενώ όλοι όσοι αναζητούν ένα μικρό διαμέρισμα καλούνται να  πληρώνουν κάθε μήνα έως και τα μισά του μισθού τους.

«Θα ξεκινήσει από 350 ευρώ και μπορεί να φτάσει και στα 600, μιλάμε για μικρά. Στα δικαστήρια διαμέρισμα των 30 τετραγωνικών νοικιάζεται 580 ευρώ. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα», δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χανίων Λουκία Καλιγιάννη.

Διαβάστε ακόμη: Φοιτητική κατοικία στην Κρήτη: Οι ευκαιρίες για ενοίκιο – Ποιες είναι οι «απαγορευμένες» ζώνες

Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο χρονιές με σχολεία και πανεπιστήμια κλειστά για μεγάλα διαστήματα, δημιούργησε νέα δεδομένα, αυξάνοντας επί δύο τη ζήτηση μικρών διαμερισμάτων.

«Φέτος είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο φουρνιές φοιτητών, και τους περσινούς και τους φετινούς, οπότε μεγάλο πρόβλημα. Θεωρώ ότι πολλοί γονείς αναγκάστηκαν να καταλήξουν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που σημαίνει ότι από τον Ιούνιο και μετά θα αρχίσουν πάλι να ψάχνουν», διευκρίνισε η κ. Καλλιγιάννη.

Γκαρσονιέρες και δυάρια από 25 έως 35 τετραγωνικά σε κεντρικές περιοχές των Χανίων ανάλογα με το έτος κατασκευής. ενοικιάζονται από 300 έως και 600 ευρώ. Τριάρια ή τεσσάρια που έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν, νοικιάζονται από 600 ευρώ - αν είναι παλιάς κατασκευής - έως και 1.200 ευρώ αν πρόκειται για καινούριο.

«Ένας λόγος είναι ότι την περίοδο της κρίσης, από το 2010 και μετά σταμάτησαν να κατασκευάζονται καινούριες πολυκατοικίες, τώρα έχουν αρχίσει δειλά - δειλά, αλλά αυτά που υπάρχουν, δεν φτάνουν. Με δεδομένο επίσης ότι πολλά χρησιμοποιούνται και για βραχυχρόνια μίσθωση», επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χανίων.

Τα Χανιά, μαζί με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι στις πιο ακριβές περιοχές για ενοικίαση σπιτιών σύμφωνα με έρευνα ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανεύρεσης κατοικίας. Η χαμηλότερη μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο καταγράφηκε στην Σπάρτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια