Επιτήδειος εξαπατούσε Κρητικούς – Η μαρτυρία εστιάτορα για τα δήθεν… πολυτελή γεύματα

Χανιά
Επιτήδειος εξαπατούσε Κρητικούς – Η μαρτυρία εστιάτορα για τα δήθεν… πολυτελή γεύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δόλωμα το γαλλικό κρασί υποσχόταν να μεσολαβήσει για πολυτελή γεύματα δικηγόρων στην Κρήτη

Σε όλη την Ελλάδα είχε καταφέρει να απλώσει τη δράση του ο επιτήδειος που συνελήφθη για υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών της εστίασης, μετά από έρευνα και συντονισμένες ενέργειες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου. Εντύπωση μάλιστα προκαλούν οι μαρτυρίες για τον τρόπο που προσέγγιζε και σε πολλές περιπτώσεις κατάφερνε να εξαπατήσει τα θύματα του

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη εστιατορίου που μίλησε στην “ΚΡΗΤΗ TV” «Αυτή τη φορά μου το’ παιζε καπετάν Μανόλης. Θα ερχόταν μια θαλαμηγός, ένα γιοτ, με 25 δικηγόρους όπως μου είπε».

Με απίστευτο θράσος και εμπειρία χρόνων στην παρανομία, ο δράστης της υπόθεσης απάτης που εξιχνιάστηκε από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου ,προσέγγιζε τα θύματα του παρουσιάζοντας μια ιστορία που ήλπιζε να πιστέψουν. Προσποιούμενος τον καπετάνιο θαλαμηγού που στην προκειμένη περίπτωση θα έδενε στο λιμάνι της Κισσάμου, οργάνωνε πλουσιοπάροχα γεύματα. 

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης εστιατορίου «στην πορεία της συζήτησης μου είπε ότι δεν θέλει να έχει ποτά μέσα (η τελική τιμή) και μου ζήτησε και συγγνώμη γιατί  δεν μου το είχε διευκρινίσει αυτό, γιατί αυτοί οι δικηγόροι – όπως και οι γιατροί πριν από χρόνια- έπιναν ένα εκλεκτό κρασί μόνο από τη Γαλλία».

Με δόλωμα το γαλλικό κρασί

Το γαλλικό κρασί ήταν το δόλωμα καθώς ο υποτιθέμενος καπετάνιος και διοργανωτής των γευμάτων , ζητούσε από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων που προσέγγιζε να του καταβάλλουν τα χρήματα για να τους το αποστείλει και να το συμπεριλάβουν στο τραπέζι, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εκλεκτών επισκεπτών.

Ο καπετάν Μανόλης, όπως συστηνόταν ο δράστης, είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να εξαπατήσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που διατηρεί παραδοσιακή ταβέρνα στο Κολένι Κισσάμου.

Μετά την καταγγελία τριών επιχειρηματιών της Κισσάμου, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος αποκάλυψαν την υπόθεση και σε συνεργασία με το Αστυνομικό  Τμήμα Βέλου-Βόχας, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη σε ταχυδρομικό κατάστημα στο  Βραχάτι Κορινθίας την ώρα που επιχειρούσε να εισπράξει ταχυδρομική επιταγή τριακοσίων ευρώ που είχε καταβάλει ένας εκ των παθόντων.     

Στα χρόνια που μεσολάβησαν πρόλαβε να δράσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με τα θύματα να προχωρούν σε καταγγελίες όμως χωρίς να έχει ποτέ συλληφθεί . Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Α.Τ. Κισσάμου στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για άλλες περιπτώσεις απάτης, για εμπρησμό, ακόμη και για ασέλγεια.

φωτογραφία Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News