Χανιά

Χανιά: Δράσεις ευαισθητοποίησης για τη θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα από μαθητές Δημοτικού Σχολείου

Τα παιδιά επισκέφτηκαν παραλία ωοτοκίας της περιοχής ( Πύργος Ψηλονέρου) συνοδεία του δασκάλου τους Ευάγγελου Παγωνίδη

Δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα Περιβάλλοντος στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων πραγματοποίησαν οι μαθητές του Ε2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων»

 Οι θαλάσσιες χελώνες, οι φωλιές, τα αυγά και τα χελωνάκια προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία και διεθνείς συμβάσεις. Τα παιδιά επισκέφτηκαν παραλία ωοτοκίας της περιοχής ( Πύργος Ψηλονέρου) συνοδεία του δασκάλου τους Ευάγγελου Παγωνίδη όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν βιωματικά στην εκσκαφή και διαλογή των αυγών από τις φωλιές των θαλάσσιων χελωνών που πραγματοποίησαν εθελοντικά, μέλη του Συλλόγου Αρχέλων.

Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα και να αφήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα στο φυσικό χώρο των θαλάσσιων χελωνών που έγινε παράλληλα βιωματικός τόπος μάθησης. Εξάλλου η προστασία του Περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής Αλλαγής αποτελούν τα βασικότερα ζητήματα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον. Και τα παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει… Καλή Σχολική Χρονιά!

φωτογραφία(intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια