Στο Μουσικό Σχολείο Χανίων ο Βασίλης Διγαλάκης

Χανιά
Στο Μουσικό Σχολείο Χανίων ο Βασίλης Διγαλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαπίστωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών χώρων στο υφιστάμενο σχολικό κτήριο, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει σήμερα ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα (Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου), ο κ. Διγαλάκης είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας (με τον Διευθυντή, εκπαιδευτικούς και γονείς), οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη σχολική μονάδα, παρουσία και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Μανώλη Τζανάκη, ο κ. Διγαλάκης ξεναγήθηκε στους χώρους από τον διευθυντή Γιώργο Ανδρεδάκη και διαπίστωσε ότι τα παράπονα είναι εύλογα, καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν και για να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες, είτε έχουν χωριστεί για τη δημιουργία μικρότερων αιθουσών, είτε γίνονται μαθήματα σε εντελώς ακατάλληλους χώρους (διάδρομοι). Η έλλειψη, δε, ηχομόνωσης, σε συνδυασμό με την απουσία και άλλων χώρων ειδικών αναγκών (π.χ. για πρόβες) επιτείνει το πρόβλημα.

Ο κ. Διγαλάκης συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και με μαθητές και ανέλαβε τη δέσμευση να επικοινωνήσει, τις επόμενες ημέρες, με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Χανίων προκειμένου να διερευνηθούν οι επιλογές, με στόχο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, που θα προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου ένα κατάλληλο κτήριο, με επαρκείς χώρους και τις αναγκαίες υποδομές, προκειμένου να συνεχιστεί, υπό πολύ καλύτερες συνθήκες, το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, που αποδεικνύεται και από τις επιτυχίες των μαθητριών και των μαθητών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News