Παλαιόχωρα - 150 μετανάστες: Γιατί αρνούνται να κατέβουν από το πλοίο (εικόνες)

Κρήτη
Παλαιόχωρα - 150 μετανάστες: Γιατί αρνούνται να κατέβουν από το πλοίο (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση μεταξύ λιμενικών και μεταναστών

Ευρεία επιχείρηση έλαβε χώρα για την περισυλλογή των 150 μεταναστών στο Λιμάνι της Παλαιόχωρας οι οποίοι εντοπίστηκαν νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου σε ξύλινο σκάφος, ανοιχτά της νήσου Σχίζας στη Μεσσηνία

Στο λιμάνι βρέθηκαν σκάφη του λιμενικού Παλαιόχωρας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων τα οποία προσέγγισαν το δεξαμενόπλοιο το οποίο μετέφερε τους μετανάστες, προκειμένου να επιβιβαστούν στα σκάφη του λιμενικού, και να μεταφερθούν στη συνέχεια στο λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες αρνούνται να αποβιβαστούν καθώς επιθυμία τους είναι να φτάσουν στην Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως το σκάφος με τους μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου καθώς υπήρχε εισροή υδάτων και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο σημείο βρισκόταν και το δεξαμενόπλοιο το οποίο τελικά περισυνέλεξε τους μετανάστες, όμως σύμφωνα με μαρτυρία των επιβατών του σκάφους, κατά τη διαδικασία περισυλλογής μία γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα. Ακολούθησαν έρευνες από τα δύο ελικόπτερα και από παραπλέοντα πλοία, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Επειδή το δεξαμενόπλοιο έχει προορισμό την Αίγυπτο, μετέφερε τους μετανάστες στο πλησιέστερο λιμάνι της πορείας του, που είναι το λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Το «ARISTOFANIS» έδεσε ανοιχτά του λιμανιού και με σκάφη οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα.

Ο σχεδιασμός των τοπικών αρχών προέβλεπε την μεταφορά των μεταναστών στα Χανιά καθώς στην Παλαιόχωρα δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος φιλοξενίας. Έτσι, το βάρος κλήθηκε να σηκώσει ο δήμος Χανίων που προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες στην παιδική κατασκήνωση του Καλαθά.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χανίων ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης ενημέρωσε το σώμα ότι αυτή τη φορά δεν ήταν δυνατή η φιλοξενία μεταναστών στο Κλειστό Κολυμβητήριο των Κουνουπιδιανών και επιλέχθηκε η λύση της παιδικής κατασκήνωσης του Καλαθά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News