Απάτη: Συνελήφθη δήθεν καπετάνιος που μεσολαβούσε για πολυτελή γεύματα Σαουδάραβων στην Κρήτη

Χανιά
Απάτη: Συνελήφθη δήθεν καπετάνιος που μεσολαβούσε για πολυτελή γεύματα Σαουδάραβων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 53χρονος συνελήφθη τη στιγμή θα εισέπραττε επιταγή επιχειρηματία από την Κρήτη για υποτιθέμενη παραγγελία κρασιών

Πολυτελή γεύματα Σαουδάραβων πελατών υποσχόταν σε ιδιοκτήτες εστιατορίων 57χρονος άνδρας ο οποίος εμφανιζόταν ως καπετάνιος θαλαμηγού που μεταφέρει πλούσιους πελάτες στον προορισμό τους. Ο 57χρονος υποσχόταν να μεσολαβήσει ώστε να «κλειστούν» τα γεύματα εκατοντάδων ευρώ σε ταβέρνες και μάλιστα ζητούσε και παραγγελίες ακριβών κρασιών για τους δήθεν «απαιτητικούς» πελάτες του. Ωστόσο στην τελευταία προσπάθεια να εξαπατήσει επιχειρηματία στην Κίσαμο, έπεσε στην «παγίδα» που του έστησαν οι αρχές.

Καθώς περνούσε το κατώφλι του Ταχυδρομείου σε περιοχή της Πελοποννήσου για να εισπράξει τα 300 ευρώ που του κατέθεσε ο επιχειρηματίας για υποτιθέμενη παραγγελία κρασιών –χρήματα τα οποία όπως υποσχέθηκε θα του επέστρεφε-συνελήφθη από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο επιχείρησης. Ο 53χρονος είχε εξαπατήσει κι άλλους επιχειρηματίες στη χώρα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν χθες (23.09.2021) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, μία υπόθεση απάτης και δύο απόπειρες απάτης και συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τρεις ημεδαπούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά. Συγκεκριμένα προσποιήθηκε τον καπετάνιο θαλαμηγού η οποία θα προσέδενε στον λιμένα της Κισσάμου και εν συνεχεία οι επιβάτες της θα  γευμάτιζαν στις επιχειρήσεις των παθόντων. Για το σκοπό αυτό τους υπέδειξε να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο το οποίο θα τους επέστρεφε αργότερα, για την αγορά συγκεκριμένου κρασιού που ο ίδιος θα τους προμήθευε.

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι δράστης της παραπάνω απάτης είναι ο ημεδαπός ο οποίος μετέβει σε ταχυδρομικό κατάστημα περιοχής Βραχατίου Κορινθίας επιχειρώντας να εισπράξει ταχυδρομική επιταγή τριακοσίων (300) ευρώ που είχε καταβάλει ένας εκ των παθόντων. Κατόπιν ενημέρωσης από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου στο  Αστυνομικό  Τμήμα Βέλου-Βόχας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός κατά το χρόνο που παραλάμβανε την επιταγή από το ταχυδρομικό κατάστημα. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούσε για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

φωτογραφία unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News