Χανιά: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με πάνω από 1.000 δενδρύλλια

Χανιά
Χανιά: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με πάνω από 1.000 δενδρύλλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα - α κέρδη που θα αποκόμιζαν οι καλλιεργητές υπολογίζονται σε πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Μεγάλη επιχείρηση εκρίζωσης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης, Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Χανίων συμμετείχαν στη διαδικασία εκρίζωσης 1.020 δενδρυλλίων τα  οποία έχουν ύψος 2 - 3,5 μέτρων.

Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της υπηρεσίας Σήμανσης καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για να εντοπιστούν οι καλλιεργητές.

Τα κέρδη που θα αποκόμιζαν οι καλλιεργητές υπολογίζονται σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται δε ,ότι ενδεχομένως και σήμερα, να σχεδίαζαν τη συγκομιδή ,καθώς τα δενδρύλλια ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.09.2021) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σήμερα (23.09.2021) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και σε τρεις διαμορφωμένους χώρους μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News