Χανιά

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης: Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων διανομέων της «e-food»!

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της «e-food»

Στο πλευρό των εργαζομένων διανομέων της «e-food» στέκεται ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζει αγώνα ενάντια στον «εκβιασμό της εργοδοσίας».

Ειδικότερα με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος χαιρετίζει τη μαζική πανελλαδική στάση εργασίας και τις μοτοπορείες που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, ανάμεσα τους και στα Χανιά και «έδωσαν μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Παράλληλα απαιτούν μεταξύ άλλων να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, «να καταργηθεί τώρα ο νόμος «έκτρωμα» Χατζηδάκη, και όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας, να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτών».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων διανομέων της «e-food»! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους, ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας, που επιδιώκει να μετατρέψει τους διανομείς από μισθωτούς σε «συνεργάτες».

Χαιρετίζουμε τη μαζική πανελλαδική στάση εργασίας και τις μοτοπορείες που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, ανάμεσα τους και στα Χανιά και έδωσαν μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Η πολιτική της κυβέρνησης που μας έχει αφήσει 2 χρόνια εκτός σπουδών, που διαγράφει εργαζόμενους φοιτητές είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει ακόμα περισσότερο τους μισθούς, τα εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, που πετσοκόβει ωράρια και μέτρα προστασίας.

Το παράδειγμα της «e-food» καταρρίπτει το μύθο της «δίκαιης ανάπτυξης» που τάχα η εργοδοσία θα μοιράζεται τα κέρδη της με τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται τελικά ότι ο νόμος έκτρωμα «Χατζηδάκη», που προσπαθεί να εφαρμόσει η «e-food», δεν φέρνει την ανάπτυξη στις εργασιακές σχέσεις αλλά χτυπά τους εργαζόμενους που με τον ιδρώτα τους κερδοφορεί η εταιρεία.

Ο αγώνας των εργαζομένων της «e-food» μας αφορά όλους.

Το 47% των φοιτητών είμαστε εργαζόμενοι (πολλοί, μάλιστα, στη διανομή) και ξέρουμε καλά τι σημαίνει ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά με το κομμάτι. Ιδιαίτερα οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, οι περισσότεροι από εμάς βγήκαμε στο μεροκάματο με το που πατήσαμε το πόδι μας στην σχολή ή ακόμα νωρίτερα από το σχολείο. Ξέρουμε επίσης τι σημαίνει να απειλείσαι με διαγραφή από τη σχολή επειδή δουλεύεις!

Ο αγώνας των εργαζομένων της «e-food» έδειξε ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, για αυτό και αγκαλιάστηκε πλατιά από όλο τον κόσμο. Έμπρακτα ο σύλλογος μας έδειξε την αλληλεγγύη του και συμμετείχε στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το σωματείο διανομέων. Αυτός ο αγώνας απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην συλλογική δράση, στην συλλογική διεκδίκηση, στην οργάνωσή μας στα σωματεία και τους συλλόγους μας.. Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της e-food στην κλιμάκωση του αγώνα τους!

Απαιτούμε:

* Να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της e-food.

* Να καταργηθεί τώρα ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη και όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας

* Να κατοχυρωθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καθορίζουν το επίπεδο του μισθού, της ασφάλισης, τις παροχές υγείας και άδειας ενιαία για όλους τους εργαζόμενους ενός κλάδου.

* Αυξήσεις στους μισθούς. Να μην αμείβεται κανένας με λιγότερα από την αντίστοιχη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου.

* Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.

* Καμία σκέψη για διαγραφή φοιτητή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια