Χανιά: Τρίτη διάσωση μέσα σε δύο μέρες – Περισυνέλεξαν τουρίστα από παραλία

Κρήτη
Χανιά: Τρίτη διάσωση μέσα σε δύο μέρες – Περισυνέλεξαν τουρίστα από παραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε επιτυχία, το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε μία ακόμα διάσωση από τους πυροσβέστες του κλιμακίου της Ανώπολης Σφακίων

Τρίτη διάσωση μέσα σε δύο μέρες στα Χανιά της Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανώπολης Σφακίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τους πυροσβέστες του κλιμακίου.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την περίπτωση της διάσωσης ενός 28χρονου Βρετανού τουρίστα ο οποίος ξεκίνησε από τη Σουγια με σκοπό να περπατήσει το μονοπάτι για την Αγία Ρουμέλη. Δυστυχώς μετά από 8 ώρες βρέθηκε εξαντλημένος και αφυδατωμένος, ζητώντας βοήθεια καθώς οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν στην παραλία Δώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την καθοδήγηση του έμπειρου διοικητή  της ΠΥ Βρυσών, ένας πυροσβέστης από το κλιμάκιο της Ανώπολης πήγε στη Σουγιά και από εκεί με ιδιωτικό σκάφος έφτασε στα Δώματα.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι τα μέλη του κλιμακίου της Ανώπολης Σφακίων που υπάγεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών και αυτήν τη στιγμή είναι οι πρώτοι σε διασώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου οι διασώσεις στα μονοπάτια των Χανίων αποτελεί ένα πολύ συχνό φαινόμενο, καθώς ξένοι επισκέπτες ξεκινούν έναν προορισμό χωρίς να έχουν ενημερωθεί σωστά για τις ιδιαιτερότητες του τόπου.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News