Χανιά: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του κτηνοτρόφου - Βίντεο από το Super Puma

Κρήτη
Χανιά: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του κτηνοτρόφου - Βίντεο από το Super Puma

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κτηνοτρόφος είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων

Ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου, η επιχείρηση διάσωσης του 60χρονου κτηνοτρόφου από την περιοχή Κατσιβέλι στα Λευκά όρη.

Ο κτηνοτρόφος είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων.

Ο 60χρονος Χανιώτης φέρεται να είπε στους γιατρούς, ότι έχει ιστορικό σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων, όμως σήμερα στην προσπάθεια του να φροντίσει τα ζώα του στην περιοχή Κατσιβέλι, που είναι εξαιρετικά δύσβατο σημείο, άγνωστο το πώς, γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κυρίως στα πόδια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε νωρίτερα στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Σφακίων, Χιωτάκης Μανούσος «έχει ζητηθεί η συνδρομή ελικοπτέρου το οποίο έρχεται από την Ρόδο παρουσία γιατρού. Το περιστατικό αφορά σε έναν κτηνοτρόφο περίπου 60 ετών με ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων που αισθάνθηκε αδιαθεσία και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, στην περιοχή Κατσιβέλι στα Λευκά όρη».

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης από το Ηράκλειο και πυροσβέστες από την Ανώπολη και τις Βρύσες, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma από την Ρόδο, ώστε τα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν έγκαιρα το σημείο που βρισκόταν ο κτηνοτρόφος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο σχεδιασμός για την αεροκομιδή του ασθενούς προέβλεπε το super puma να προσγειώνεται κατευθείαν στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου «Αγιος Γεώργιος» και αυτό για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά την μεταφορά του οδικώς. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News