Χανία: Στους δρόμους οι αγρότες - «Βαρύς ο χειμώνας - Στα ύψη οι τιμές των ζωοτροφών» (βίντεο)

Χανιά
Χανία: Στους δρόμους οι αγρότες - «Βαρύς ο χειμώνας - Στα ύψη οι τιμές των ζωοτροφών» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια συμβολική κινητοποίηση στην αντιπεριφέρεια Χανίων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων κτηνοτρόφων και αγροτών

Δύσκολος αναμένεται ο χειμώνας για τους κτηνοτρόφους στα Χανιά, καθώς η εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών από το 13 στο 6% όχι απλά δεν ικανοποιεί τον κτηνοτροφικό κόσμο, αλλά χαρακτηρίζεται ως ασπιρίνη μπροστά στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Η αύξηση στις ζωοτροφές κατά 50% τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες κτηνοτρόφους. 

Έτσι ο χειμώνας αναμένεται βαρύς για τον κτηνοτροφικό κόσμο στα Χανιά, καθώς το κόστος παραγωγής να φθάνει στα ύψη και τις τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων είναι καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα, ενώ πολλοί μιλούν ακόμη και για ζήτημα επιβίωσης.

Η άνοδος στις τιμές μιας σειράς προϊόντων ευρείας κατανάλωσης επηρεάζουν άμεσα και τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης.

Σε μια συμβολική κινητοποίηση στην αντιπεριφέρεια Χανίων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων κτηνοτρόφων και αγροτών, ζήτησαν μέτρα ουσιαστικής στήριξης. Μεταξύ άλλων τόνισαν την ανάγκη αναπροσαρμογής των δασικών χαρτών επαναφέροντας το αίτημα τους για κατάργηση του παραβόλου στην υποβολή των ενστάσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News