Διαμαρτυρία στα Χανιά για τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού

Χανιά
Διαμαρτυρία στα Χανιά για τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναστολή εργαζόμενοι κοινωνικών δομών στα Χανιά - Ζητούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου

Τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της κυβέρνησης που τις θέτει σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού, εξέφρασαν το πρωί εργαζόμενες σε κοινωνικές δομές του δήμου Χανίων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο.

Όπως υποστηρίζουν, για δύο χρόνια κάλυψαν με ασφάλεια τις αυξημένες απαιτήσεις του Προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, επισκεπτόμενες και παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη και ξαφνικά αναγκάζονται να βγουν στο δρόμο.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Χανίων κ. Ελένη Ζερβουδάκη ξεκαθαρίζει πως ο δήμος δεν πήρε τέτοια απόφαση, αλλά υλοποιεί όσα ορίζει το ΦΕΚ και πως είναι αδύνατη η μετακίνηση των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε άλλη δημοτική υπηρεσία.

Πρόκειται για πέντε εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και δύο εργαζόμενες σε Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων που τέθηκαν ήδη σε αναστολή . Τέσσερις ακόμη, αναμένεται να βγουν εκτός, μετά την κανονική τους άδεια. Όπως τόνισαν, επί σειρά ετών παρείχαν τις υπηρεσίες τους και ξαφνικά βλέπουν το δρόμο προς την ανεργία. Ανάμεσα τους και εργαζόμενες που σε λίγα χρόνια συνταξιοδοτούνται και εκφράζουν φόβους πως το νέο καθεστώς στο οποίο υπάγονται υποχρεωτικά, πιθανόν επηρεάσει το μέλλον τους.

Η κ. Γεωργία Κουνδουράκη, Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου Χανίων, ξεχειλίζει από πικρία και αγανάκτηση: «Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια δώσαμε την ψυχή μας. Πηγαίναμε στα σπίτια των ανθρώπων, εξυπηρετούσαμε όλο το δήμο Χανίων, ήμασταν παντού, στους δρόμους, μέχρι αργά το μεσημέρι ακόμη και σε δύσκολες περιόδους καραντίνας. Δεν κολλήσαμε, ούτε μεταδώσαμε σε κάποιον τον ιό. Ας μη μας πετάνε έτσι. Είμαστε εργαζόμενες με 18, 20, 25 χρόνια προϋπηρεσία ενώ είναι άλλες που βγαίνουν στη σύνταξη σε λίγα χρόνια και δεν θα μπορέσουν .Είναι κρίμα να βγαίνουμε στο δρόμο χωρίς ένσημα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Αίτημα των εργαζομένων, που για προσωπικούς λόγους όπως λένε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να εμβολιαστούν έναντι της covid19, είναι να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία του δήμου. Η κ. Μαρία Λαμπουσάκη, Κοινωνική Λειτουργός επίσης στο «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Χανίων είπε στη Ν.Κ. πως «αυτή η υποχρεωτικότητα, μόνο αντίθετα αποτελέσματα έχει». Για δε την αναστολή εργασίας τόνισε ότι τη βλέπει «σαν μια εκδικητική απάντηση σε όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο».

Ε. Ζερβουδάκη: «Δεν είναι δική μας απόφαση, υλοποιούμε το ΦΕΚ»

Τη συμπαράσταση της στις θιγόμενες εργαζόμενες εξέφρασε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη η οποία τόνισε ότι και για τη δημοτική αρχή, η χρήση του μέτρου της αναστολής εργασίας λειτουργεί ως εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. «Λυπάμαι πάρα πολύ που βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους. Είναι κάτι που είναι υπεράνω εαυτών, δεν είναι δική μας απόφαση, είναι εκτέλεση του ΦΕΚ. Δεν μπορεί να γίνει μετάταξη των εργαζομένων σε άλλες δομές, διότι λυπάμαι θα κλείσουν και τα ΚΑΠΗ και προγράμματα Βοήθειας στο Σπίτι» υπογράμμισε η κ. Ζερβουδάκη.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων των κοινωνικών δομών που τέθηκαν σε αναστολή, βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σεραφείμ Ρίζος, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης ως πρόφαση για μια προαποφασισμένη πολιτική. «Το εμβόλιο αποτελεί μια κατάκτηση της επιστήμης το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όπλο στα χέρια της κυβέρνησης για να επιβάλει προαποφασισμένες πολιτικές» δήλωσε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφεία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News