Χανιά: Με καλούς οιωνούς το πρώτο κουδούνι – Λιγότερα τα κενά

Χανιά
Χανιά: Με καλούς οιωνούς το πρώτο κουδούνι – Λιγότερα τα κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την πορεία της χρονιάς

Χωρίς τα κενά των προηγούμενων ετών και με μεγάλες σχολικές μονάδες της πόλης να έχουν δεχτεί ριζικές παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση τους, χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι και στα Χανιά.

Από φέτος η περιφερειακή ενότητα αποκτά και πειραματικό σχολείο καθώς το 1ο Γυμνάσιο Χανίων, είναι μεταξύ των σχολείων της χώρας στα οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο θεσμός του Υπουργείου Παιδείας.

Με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να προσβλέπουν κατ αρχήν σε μια ομαλή σχολική χρονιά με τα σχολεία ανοιχτά και τη διδασκαλία διά ζώσης, τελέστηκε το πρωί ο αγιασμός και στις σχολικές μονάδες των Χανίων. Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών είναι λιγότερες από τα προηγούμενα χρόνια κι αυτές εκτιμάται ότι θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η ένταξη του 1ου Γυμνασίου Χανίων στα πειραματικά, θεσμός που εγκαινιάζεται από φέτος υποσχόμενος νέες μεθόδους διδασκαλίας . Οι μαθητές επιλέχτηκαν με κλήρωση ενώ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν κατόπιν αξιολόγησης.

Την ίδια στιγμή, η αγωνία για τους γονείς σε σχέση με την πανδημία , θα συνεχιστεί και φέτος παρά την εφαρμογή νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου .

Ο δήμος Χανίων πάντως έχει εγκαίρως προχωρήσει στην πρόσληψη υπαλλήλων καθαριότητας προκειμένου όλες οι σχολικές μονάδες να διασφαλίζουν άριστες συνθήκες υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Φυλλάδια για την οδική ασφάλεια διένειμε στους μαθητές όπως κάθε χρόνο το προσωπικό της τροχαίας.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και στο σχολείο της ακριτικής Γαύδου . Δύο αδέλφια, φοιτούν στην έκτη τάξη του δημοτικού ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια λειτουργεί και το νηπιαγωγείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News