Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία στον Γαλατά για το «ύστατο χαίρε» στον Μίκη Θεοδωράκη

Χανιά
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία στον Γαλατά για το «ύστατο χαίρε» στον Μίκη Θεοδωράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "παρών" δίνουν οι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γαλατά Χανίων έφτασε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η σωρός του Μίκη Θεοδωράκη. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστατεί ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ το παρών δίνουν ιεράρχες από όλη την Κρήτη. Η εξόδιος ακουλουθία τελείται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου , του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,  του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του Γ. Γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και μελών της οικογένειας του.  https://www.youtube.com/watch?v=J588ad6GhVA?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Για το ύστατο χαίρε στο Μίκη Θεοδωρακη στο Γαλατά Χανίων βρίσκεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος  βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων του νησιού.

Για λόγους που επιβάλουν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, το μεγαλύτερο μέρος όσων έχουν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετίσουν το Μίκη Θεοδωράκη, όπως συγχωριανοί του, έχουν παραταχθεί περιμετρικά του ναού και με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρετούν όπως είπαν «έναν δικό τους άνθρωπο». 

Μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας η σορός του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο του χωριού προκειμένου να ταφεί δίπλα στους δικούς του, που ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News