Επίσκεψη Π. Πολάκη στο Νοσοκομείο Χανίων - Για μεγάλη υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση

Χανιά
Επίσκεψη Π. Πολάκη στο Νοσοκομείο Χανίων - Για μεγάλη υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι χθεσινοί ήρωες να είναι οι σημερινοί αποδιοπομπαίοι τράγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα των υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιαστούν και τίθενται σε αναστολή, άσκησε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, βουλευτής Χανίων κ. Παύλος Πολάκης.

Επισκεπτόμενος το νοσοκομείο Χανίων, ως επικεφαλής κομματικού κλιμακίου, όπου συναντήθηκε με υγειονομικούς, δήλωσε ότι ήδη υπάρχει σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα σε πολλές κλινικές και εργαστήρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του εμβολιασμού, ενώ χαρακτήρισε κατάφορη παράβαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα το μέτρο των αναστολών.

«Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως εν όψει ενός αναμενόμενου τέταρτου πανδημικού κύματος, με την οποιαδήποτε αναστολή, στέρηση μισθού και τελικά απόλυση οποιουδήποτε εργαζόμενου του ΕΣΥ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για την πρώτη κατάφορη παράβαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, από το 1974 και μετά και σχολίασε πως «δεν βγάζουν εργαζόμενους σε απόλυση επειδή έκαναν ποινικό παράπτωμα. Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας λέει ότι τους θέτεις σε αναστολή και τους δίνεις το 75% του μισθού. Εδώ τους βγάζεις σε αναστολή, δεν τους πληρώνεις και σε ένα μήνα τους απολύεις».

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του εμβολιασμού, ως μέτρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Διευκρίνισε δε ότι τάσσεται κατά του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή κινδυνεύει η ίδια η λειτουργικότητα των δημόσιων νοσοκομείων.

«Δε μπορεί να βγάλεις 6.000 – 9.000 κόσμο εκτός ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Χανίων έχει σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα στα εργαστήρια, το ακτινολογικό, τις παθολογικές κλινικές, τη νευροχειρουργική. Είναι τομείς που δυσκολεύει περαιτέρω η λειτουργία τους. Και βέβαια είναι μεγάλη υποκρισία, οι χθεσινοί ήρωες να είναι οι σημερινοί αποδιοπομπαίοι τράγοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χανιώτης βουλευτής.

Με αναφορά και στην επιλογή του νέου Υπουργού Υγείας ο βουλευτής Χανίων, σχολίασε ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση τομέων της δημόσιας υγείας. Όπως τόνισε, «το χρησιμοποιούν και το εργαλειοποιούν με βάση και τον ακροδεξιό υπουργό υγείας για να ανοίξουν την κερκόπορτα και μετά τη μεγάλη πύλη για την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News