Λουλούδια και μηνύματα αγάπης στο πατρικό σπίτι του Μίκη (photos)

Κρήτη
Λουλούδια και μηνύματα αγάπης στο πατρικό σπίτι του Μίκη (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιώτες και κάτοικοι του Γαλατά αποτίουν φόρο τιμής, με λουλούδια και ιδιόχειρα σημειώματα στο πατρικό σπίτι του σπουδαίου Έλληνα μουσουργού - Στο παλιό λιμάνι πολίτες υπογράφουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που «άνοιξε» ο δήμος Χανίων

Άμεση ήταν η αντίδραση κατοίκων της Κρήτης, μετά την ανακοίνωση της οριστικής απόφασης για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

Το «θρίλερ» με τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη έλαβε τέλος, καθώς η ενδοοικογενειακή διαμάχη που είχε ξεσπάσει για αρκετά 24ωρα έδωσε την θέση της στην πολυαναμενόμενη συναίνεση και η τελευταία επιθυμία του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη να αναπαυτεί στο νεκροταφείο του Γαλατά Χανίων, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος των γονιών και του αδελφού του, θα πραγματοποιηθεί.

Χανιώτες και κάτοικοι του Γαλατά αποτίουν φότο τιμής στο πατρικό σπίτι του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού στο Γαλατά Χανίων, με λουλούδια και σημειώματα, αποχαιρετώντας τον δικό τους Μίκη.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τη διαδικασία ταφής, «η Κρήτη και τα Χανιά ετοιμάζονται να "υποδεχθούν" τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη. Ενός μοναδικού Έλληνα που μας έδωσε τον ορισμό της στρατευμένης τέχνης. Για τα Χανιά αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή να ταφεί εδώ».

Στην είσοδο του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», στα Χανιά, έχουν τοποθετηθεί πένθιμες κορδέλες, ενώ η μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ακούγονται από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις του δήμου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στο παλιό λιμάνι των Χανίων, προσέρχονται, από το πρωί της Παρασκευής, πολίτες και υπογράφουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που «άνοιξε» ο δήμος Χανίων.

Τον δικό της αποχαιρετισμό στον Μίκη Θεοδωράκη απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. «Ο Μίκης θα παραμείνει εδώ και παντού: Σαν φωτιά στα συνθήματα μας, σαν υπόσχεση μη υποταγής. Σαν αέρας ορμητικός που μας σπρώχνει προς την έφοδο στον ουρανό για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, γιατί χρειάζεται να αλλάξει» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News