Επαναλειτουργούν τα ΚΑΠΗ στα Χανιά – Επιστρέφει το χαμόγελο στους ηλικιωμένους

Χανιά
Επαναλειτουργούν τα ΚΑΠΗ στα Χανιά – Επιστρέφει το χαμόγελο στους ηλικιωμένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενάμιση χρόνο μετά και έπειτα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού, οι ηλικιωμένοι και στα Χανιά θα μπορούν να προσέρχονται στα Κ.Α.Π.Η.

Διέξοδο στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων της περιοχής τους θα μπορούν να αναζητούν ξανά από σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι σε ολόκληρη τη χώρα. Ενάμιση χρόνο μετά και έπειτα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού, φόβου και απομόνωσης, οι ηλικιωμένοι και στα Χανιά θα μπορούν έχοντας μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης να προσέρχονται στα Κ.Α.Π.Η. για να δεχτούν τις υπηρεσίες του προσωπικού τις οποίες στερήθηκαν εξ αιτίας των μεγάλων ανατροπών που έφερε στη ζωή όλων η πανδημία!

Σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι «όλη αυτή η πορεία έγινε σε συνεννόηση με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία, συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, έλαβαν τη σχετική απόφαση, ώστε να είμαστε πλέον πανέτοιμοι ως δήμος Χανίων ν’ ανταποκριθούμε στα εκατοντάδες αιτήματα των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας για επαναλειτουργία των δομών». Ξεκαθάρισε πάντως ότι η επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. θα γίνει με μεγάλη προσοχή, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που αφορούν στους συμπολίτες μας που έχουν ολοκληρώσει τον απαραίτητο εμβολιασμό.

Όμως και το προσωπικό των οκτώ Κ.Α.Π.Η. του δήμου Χανίων είναι εμβολιασμένο και άρα έτοιμο να αναλάβει και πάλι καθήκοντα στον ευαίσθητο τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και της φροντίδας ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη σημείωσε ότι  «έπειτα από ενάμιση χρόνο, μετά από πολλά τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε από τους ωφελούμενους, έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε και πάλι διαφόρων ειδών παροχές, όπως φυσικοθεραπεία, νοσηλευτική και ψυχολογική στήριξη, κατόπιν ραντεβού . Οι συμπολίτες μας θα απασχολούνται ευχάριστα, ενώ θα ξεκινήσει ξανά η κοινωνικοποίηση, η εξωστρέφεια και η συνεργασία».

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Κατερίνα Κουνελάκη, γνωστοποίησε ότι στα Κ.Α.Π.Η. θα μπορούν να προσέρχονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις οκτώ το πρωί έως τις τρεις και μισή μετά το μεσημέρι όλα τα μέλη, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή οι νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες. «Σε κάθε περίπτωση θα τηρείται αρχείο από τους υπεύθυνους των δομών, με τα προσωπικά στοιχεία των ωφελουμένων, για τα οποία θα τηρείται το απόρρητο» τόνισε η κ. Κουνελάκη. 

Την περίοδο του ενάμιση έτους κατά το οποίο τα ΚΑΠΗ είχαν κατεβασμένα ρολά, οι εργαζόμενοι ενίσχυσαν τις ανάγκες άλλων δημοτικών δομών. Πλέον επιστρέφουν στις θέσεις τους με τη βεβαιότητα ότι μπορούν να επαναφέρουν το χαμόγελο σε εκατοντάδες ηλικιωμένους δημότες που καταφεύγουν στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αισθανόμενοι ότι οι δομές αυτές έχουν δημιουργηθεί για τη στήριξη και την ψυχαγωγία τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News