Δεν έχουν τέλος οι κτηνωδίες στη Κρήτη – Νέο φρικτό περιστατικό στα Χανιά

Κρήτη
Δεν έχουν τέλος οι κτηνωδίες στη Κρήτη – Νέο φρικτό περιστατικό στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστοι πυροβόλησαν εξ' επαφής τον εννιάχρονο Ρόκκο

Ένα ακόμη περιστατικό κτηνωδίας σε περιοχή του δήμου Πλατανιά στα Χανιά έρχεται να ενισχύσει τον προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και την οργή στους φιλοζωικούς συλλόγους και τις οργανώσεις. Αυτή τη φορά άγνωστος ή άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν σκυλί την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι του.

Όπως κατήγγειλε ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος «Η προστασία των ζώων», άγνωστοι πυροβόλησαν εξ' επαφής τον εννιάχρονο Ρόκκο . Το σκυλάκι ήταν πολύ αγαπητό στη γειτονιά ενώ έγινε καταγγελία κατά αγνώστου από τους κηδεμόνες του». Σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος η Προστασία των Ζώων αναφέρει ότι «ο Ρόκκο ήταν εννέα ετών , είχε βάρος 5-6 κιλά και βρήκε φρικτό θάνατο από χέρι ανθρώπου. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν και όμως κάποιος αποφάσισε να του αφαιρέσει τη ζωή. Το άψυχο κορμάκι του μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική όπου βρέθηκε η σφαίρα και για τη διενέργεια νεκροψίας».

Μέλη του Φιλοζωϊκού Συλλόγου καταγγέλλουν το γεγονός ότι για άλλη μια φορά στην κλειστή κοινωνία του χωριού που συνέβη το περιστατικό, τα στόματα παραμένουν κλειστά. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά πως κανείς "δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα" με την επισήμανση πως και «η σιωπή είναι συνενοχή» και την προτροπή προς τους πολίτες που τυχόν έχουν πληροφορίες για τον δράστη, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο ή με τις αστυνομικές αρχές.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

Τον περασμένο Φεβρουάριο μια ακόμη κτηνωδία είχε καταγραφεί σε βάρος ανυπεράσπιστου σκυλιού στα Χανιά. Ο δράστης δε δίστασε να κρεμάσει το άτυχο ζώο σε γέφυρα στην περιοχή Νεροκούρου . Το φριχτό θέαμα είχαν αντικρίσει διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Λίγους μήνες πριν, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων συνέλαβαν το δράστη μιας ακόμη απίστευτης κτηνωδίας στα Κεραμειά Χανίων , που τον Αύγουστο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς ο 52χρονος είχε βασανίσει μέχρι θανάτου δύο μικρά σκυλιά τα οποία στη συνέχεια κρέμασε σε δέντρο. Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είχε φτάσει τότε μέχρι τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ζητώντας τον εντοπισμό ,τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του αδίστακτου δράστη.

Τρεις μήνες μετά, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων κατάφερε αξιοποιώντας ακόμη και ειδικές αναλύσεις DNA ,να εξιχνιάσει την υπόθεση. Σε βάρος του κτηνοτρόφου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις ύψους 60.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News