Χανιά

Χανιά: Δεκάδες κενά με το «καλημέρα» στα σχολεία - Λιγότεροι οι αναπληρωτές

Σε εξέλιξη η πρώτη φάση τοποθέτησης από τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η δεύτερη

Με δεκάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε γυμνάσια και λύκεια των Χανίων αναμένεται να αρχίσει η σχολική χρονιά . Η διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών είναι σε εξέλιξη ώστε να καλυφθούν κατά προτεραιότητα τα κενά σε δυσπρόσιτα και υποστελεχωμένα σχολεία. Σύμφωνα ωστόσο με την ΕΛΜΕ, οι πραγματικές ανάγκες θα φανούν όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Με ελάχιστους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, η λύση της κάλυψης των κενών με αναπληρωτές είναι μονόδρομος. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ οι προσλήψεις που έγιναν δεν ήταν ανάλογες των αναγκών, ωστόσο η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μιλά για επαρκή στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Τα υπόλοιπα κενά εκτιμάται ότι θα καλυφθούν με τη δεύτερη φάση τοποθέτησης αναπληρωτών που θα αρχίσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από φέτος η διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών αλλάζει και έτσι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν από την Δευτέρα 30 Αυγούστου να δηλώσουν την επιλογή τους μεταξύ των σχολείων στα οποία υπάρχουν κενές θέσεις, να υποβάλλουν την αίτηση τους και στη συνέχεια με μήνυμα στο κινητό τους θα ενημερωθούν για το πού θα πρέπει να παρουσιαστούν από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου.

Την περσινή σχολική χρονιά στα σχολεία των Χανίων τοποθετήθηκαν περί τους 400 αναπληρωτές. Φέτος υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος.

Σε κάθε περίπτωση συνδικαλιστές της εκπαίδευσης εκτιμούν ότι η πραγματική εικόνα θα φανεί με το άνοιγμα των σχολείων.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια