Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχεται» φθινοπωρινό «σκηνικό» με πτώση της θερμοκρασίας

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχεται» φθινοπωρινό «σκηνικό» με πτώση της θερμοκρασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την ερχόμενη Πέμπτη φαίνεται αλλαγή στο καιρό

Με στοιχεία που θυμίζουν φθινόπωρο θα διαμορφωθεί ο καιρός στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες καθώς οι άνεμοι θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Προς τον παρόν πάντως δεν αναμένεται ιδιαίτερη μεταβολή , ο καιρός διατηρείται καλός και μόνο οι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν ελαφρώς ενισχυμένοι.

Την παρατεταμένη περίοδο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού διαδέχτηκαν ήπιες καιρικές συνθήκες ανάλογες της εποχής και όπως όλα δείχνουν οι επόμενες ημέρες σηματοδοτούν την αρχή του φθινοπώρου. Με τη θερμοκρασία να πέφτει τις βραδινές και τις πρωινές ώρες, οι συνθήκες αλλάζουν χωρίς ωστόσο να επηρεάζουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες και το ρυθμό όσων συνεχίζουν τις διακοπές τους.

Την Κυριακή θα διατηρηθούν καλές καιρικές συνθήκες στην Κρήτη με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ , τις βραδινές ώρες όμως θα εξασθενούν.

Από την ερχόμενη Πέμπτη οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους δίνοντας μια πιο φθινοπωρινή νότα στο σκηνικό αφού η θερμοκρασία θα πέσει σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Αν και τα προγνωστικά μοντέλα πιθανό να αλλάξουν, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου οι συνθήκες προβλέπεται να είναι ακόμη πιο φθινοπωρινές.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News