Χανιά: Έργα 6,5 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο

Κρήτη
Χανιά: Έργα 6,5 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ξεκινήσουν τον νέο χρόνο σε 105 σημεία των Χανίων»

Έργα ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψαν χθες στα Χανιά ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Πλατανιά, Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου, μαζί με τους αναδόχους.

Πρόκειται κυρίως για παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ χρηματοδοτείται επίσης το έργο της ριζικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κισσάμου και η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου στη δημοτική ενότητα Βουκολιών.

«Οι χρηματοδοτήσεις αυτές, παράλληλα με το μεγάλο έργο που αφορά στην οδική ασφάλεια και θα ξεκινήσει τον νέο χρόνο σε 105 σημεία στα Χανιά, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι σε μια διετία θα ολοκληρώσουμε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας, με τις απαραίτητες μελέτες που πρέπει να γίνονται από όλους μας», δήλωσε ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Από τα συνολικά 6,5 εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια Κρήτης, οι 560.000 αφορούν σε αποκαταστάσεις και συντηρήσεις σε επιλεγμένα σημεία της εθνικής οδού. Τα 3 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για επείγουσες αποκαταστάσεις αντιμετώπισης καθιζήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κισσάμου και του δήμου Καντάνου-Σελίνου. Ποσό της τάξης του 1,8 εκατ. ευρώ προορίζεται για τη βελτίωση των επαρχιακών οδών σε χωριά του δήμου Πλατανιά που είχαν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου του 2019.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, εξήγησε ότι «είχαν γίνει προσωρινές παρεμβάσεις προσπελασιμότητας του δικτύου. Τώρα με αυτό πιστεύουμε θα είναι οριστική η αποκατάσταση και μάλιστα με έργα τα οποία θα είναι ανθεκτικά για τα επόμενα χρόνια». Μεταξύ των συμβάσεων που υπογράφηκαν ήταν και του έργου της ανακατασκευής του γηπέδου των Βουκολιών, με το οποίο συμπληρώνεται η μεγάλη παρέμβαση της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Πλατανιά. «Μιλάμε για το μεγαλύτερο χωριό στον δήμο, το οποίο έχει και την ομάδα του, και ήταν μεγάλη ανάγκη να έχουν οι αθλητές ένα δικό τους χώρο για να αθλούνται», επισήμανε ο κ. Μαλανδράκης.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας αναμένεται να υλοποιηθεί και το μεγαλόπνοο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κισσάμου. Για ένα έργο-σταθμό για την Κίσσαμο μίλησε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μυλωνάκης, υπενθυμίζοντας ότι «ήδη έχει ανατεθεί η μελέτη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συμμετέχουν ο Δήμος Κισσάμου, ο Δήμος Χανίων και η αντιπεριφέρεια. Θα αλλάξει όψη όλο το ιστορικό κέντρο γιατί θα διερευνηθούν όλα τα ζητήματα της πόλης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News