Πανελλήνιες 2021: Οι Χανιώτες που βρίσκονται στην κορυφή της επιτυχίας

Χανιά
Πανελλήνιες 2021: Οι Χανιώτες που βρίσκονται στην κορυφή της επιτυχίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμόγελα ευτυχίας για τους επιτυχόντες και στα Χανιά - Πέτυχαν τους στόχους τους και εισάγονται σε σχολές της επιλογής τους

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας σκόρπισε χαμόγελα ευτυχίας σε χιλιάδες υποψηφίους και στα Χανιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατάφεραν, και μάλιστα σε ένα πρωτόγνωρο λόγω της πανδημίας και της καραντίνας κλίμα, να εξασφαλίσουν μία θέση στη σχολή πρώτης επιλογής τους.

Γιάννης Ντουντουνάκης

Με 19.343 μόρια, ο Γιάννης Ντουντουνάκης, απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων, εισήχθη 7ος πανελλαδικά στη Νομική Αθηνών. Εμφανώς ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, μίλησε στη “Νέα Κρήτη” για την εκπλήρωση του στόχου του, τον δρόμο προς την επιτυχία και την αγωνία του για την επόμενη μέρα.

«Από τη στιγμή που είχαν βγει τα αποτελέσματα των βαθμών, ήξερα ότι είχα μπει στη σχολή της πρώτης μου επιλογής. Βέβαια, όταν επισημοποιείται, πάντα είναι μια περαιτέρω δικαίωση και επιβεβαίωση των κόπων και των προσπαθειών που έχουμε κάνει σε όλη τη χρονιά», είπε ο Γιάννης Ντουντουνάκης, εξηγώντας πως η τηλεκπαίδευση ήταν ένα στοίχημα για τους υποψηφίους που έπρεπε να κερδηθεί.

Όπως επισήμανε, «πάντα όταν υπάρχει μια τέτοια επιτυχία έρχονται πολλές στιγμές στο μυαλό. Άλλες είναι ευχάριστες και άλλες όχι. Ειδικά φέτος που ήμασταν σε καραντίνα, όλα έπρεπε να τα διαχειριστείς μόνο σου. Μια απογοήτευση, τα άγχη... Αυτά διογκώνονται στο σπίτι, οπότε θέλει καλή διαχείριση. Είχαμε τη στήριξη των καθηγητών και των γονιών, που είναι πολύ σημαντική».

Πλέον, η αγωνία του στρέφεται στην έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων σε όλα τα Πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως τονίζει.

Ηλιάνα Μαλανδράκη

Η Ηλιάνα Μαλανδράκη, απόφοιτη επίσης του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων, συγκεντρώνοντας 18.882 μόρια εισάγεται στη Νομική Αθηνών, καταφέρνοντας να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από την προσπάθειά μου. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που απέδωσαν καρπούς. Η αλήθεια είναι ότι από μικρή το ήθελα», είπε η Ηλιάνα, η οποία ήδη ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την οικογένειά της στα Χανιά και να αρχίσει τη νέα της ζωή ως φοιτήτρια Νομικής στην Αθήνα.

Χιλιάδες ακόμη απόφοιτοι λυκείων της πόλης των Χανίων αλλά και της ενδοχώρας πέτυχαν να περάσουν το κατώφλι ελληνικών πανεπιστημίων.

Συγχαρητήρια και ευχές στους μαθητές

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μανόλης Τζανάκης παρατήρησε ότι «με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, κάποια παιδιά έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», όμως η συνολική εικόνα για τα Χανιά είναι εξαιρετικά καλή, με ένα πολύ μεγάλο αριθμό επιτυχόντων.

«Συγχαίρω πραγματικά και τους μαθητές για όλη αυτή την προσπάθεια. Συγχαίρω και τους γονείς που βοήθησαν και στήριξαν τα παιδιά τους, τους καθηγητές που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ήταν δίπλα στους μαθητές», είπε ο κ. Τζανάκης.

Ευχές στους επιτυχόντες αλλά και στους μαθητές που θα αναζητήσουν μια εναλλακτική οδό έστειλαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

«Σε όλα τα παιδιά που έχουν περάσει, συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει για να περάσουν στο πανεπιστήμιο, στους γονείς και τους καθηγητές που τα υποστήριξαν. Στα παιδιά που δεν πέρασαν, να ξαναπροσπαθήσουν», ήταν το μήνυμα του κ. Αρναουτάκη.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες και τους ευχήθηκε «καταρχήν να έχουν υγεία», τους προέτρεψε να συνεχίσουν να προσπαθούν, διότι, όπως είπε, «στον κόσμο αυτό που ζούμε χρειάζεται πάντα προσπάθεια. Η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ».

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου Χανίων για την επιτυχία τους και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή τους συγχαίρει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, καλωσορίζοντας παράλληλα τους νεοεισακτέους στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News