Προσαρμόζονται οι παιδικοί σταθμοί στα Χανιά

Κρήτη
Προσαρμόζονται οι παιδικοί σταθμοί στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ η αποκατάσταση του παιδικού σταθμού Ελ. Βενιζέλου

Στην αποκατάσταση της οροφής στον παιδικό σταθμό Ελευθερίου Βενιζέλου που τον περσινό χειμώνα έμπαζε νερά, προχώρησε ο δήμος Χανίων με το κόστος να αναλαμβάνει εξολοκλήρου η διοίκηση της ΔΕΗ, ως ανταποδοτικό έργο για την επιβάρυνση της περιοχής από τη λειτουργία της μονάδας της Ξυλοκαμάρας. Σε ευρύτερες παρεμβάσεις σε όλες σχεδόν τις εγκαταστάσεις των παιδικών σταθμών προχωρά η δημοτική αρχή.

Μετά τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις οποίες ο δήμος Χανίων αναβαθμίζει ενεργειακά προχωρώντας ταυτόχρονα σε αποκαταστάσεις, σειρά έχουν τα κτήρια των παιδικών σταθμών. Στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου την επισκευή της στέγης του παιδικού σταθμού ανέλαβε η ΔΕΗ στο πλαίσιο των ανταποδοτικών έργων που αναλαμβάνει λόγω της λειτουργίας του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ξυλοκαμάρα.

Την περσινή περίοδο ο παιδικός σταθμός Ελευθερίου Βενιζέλου λειτούργησε με σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας των προβλημάτων μόνωσης της οροφής.

Το νέο προεδρικό διάταγμα για τους παιδικούς σταθμούς καθιστά επιβεβλημένες τις παρεμβάσεις σε κτηριακό και σε λειτουργικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή όμως, περισσότερα από 1.000 παιδιά και βρέφη εκτιμάται ότι θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ άνοιξε και η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα ωστόσο με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, τα βάουτσερ που χορηγεί το κράτος είναι υπερδιπλάσια των θέσεων που υπάρχουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News