«Ανοίγει» ο δρόμος για την αξιοποίηση της Δυτικής Τάφρου στα Χανιά

Κρήτη
«Ανοίγει» ο δρόμος για την αξιοποίηση της Δυτικής Τάφρου στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ υπαίθριο θέατρο χωρητικότητας 1.150 θεατών για δύο μοναδικές παραστάσεις

Το πρώτο βήμα για μελλοντική αξιοποίηση της Δυτικής Τάφρου ως χώρου πολιτισμού κάνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης μετά την υιοθέτηση της πρότασης που υπέβαλε η καλλιτεχνική διευθύντρια Έφη Θεοδώρου από το δήμο Χανίων και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Με διαδικασίες εξπρές εγκαταστάθηκε μεταλλική κατασκευή 1.150  θεατών που στις 26 και 27 Αυγούστου θα παρακολουθήσουν με φόντο τα τείχη τη σύγχρονη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένη στο ομώνυμο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Οι παραστάσεις θα δοθούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στους τέσσερις δήμους της Κρήτης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ τον Οκτώβριο θα ανέβει και στο Ηρώδειο. Για τα Χανιά έχει διττή σημασία καθώς εκτός από τη βαρύτητα του ίδιου του έργου, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της Δυτικής Τάφρου μέσα από σειρά παρεμβάσεων.

Για δύο μόνο βράδια η Δυτική Τάφρος θα λειτουργήσει ως θεατρικός χώρος ωστόσο στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέσα από τις παρεμβάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας  να δοθεί στο Χανιώτικό κοινό και τους επισκέπτες ένας χώρος, στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News