Χανιά: Άνοιξε για τους επισκέπτες ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς

Κρήτη
Χανιά: Άνοιξε για τους επισκέπτες ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς υποβαθμίστηκε ο κίνδυνος πυρκαγιάς από την Πολιτική Προστασία

Ανοικτός για τους επισκέπτες είναι από σήμερα ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση, «οι απαγορεύσεις μετακίνησης διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές NATURA, δάση, Εθνικούς Δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικισμών είναι σε ισχύ όταν ο ημερήσιος χάρτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά φέρει κατ' ελάχιστο κατηγορία κίνδυνου 4».

Ο Εθνικός Δρυμός άνοιξε καθώς για σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) σε όλη την Κρήτη.

Ο Εθνικός Δρυμός παρέμενε κλειστός από τις 30 Ιουλίου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή αλλά και του πολύ υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Δήλωση του Βουλευτή Χανιών ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη για την επαναλειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς:

Μετά από διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης και ανάδειξη του ζητήματος για τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, από σήμερα τίθεται σε ισχύ σχετική ΚΥΑ η οποία επιτρέπει τη μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε εθνικούς δρυμούς ανά την επικράτεια, υπό την προϋπόθεση ότι στην περιφερειακή ενότητα στην οποία ανήκουν δεν βρίσκεται σε κατηγορία κινδύνου 4 και άνω σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη επικινδυνότητας για πυρκαγιά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για μια σημαντική τροποποίηση, η οποία λαμβάνει υπόψη το ύψιστο ζήτημα της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα, συνδέοντάς το με τις κλιματολογικές συνθήκες ανά ημέρα. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύει και την υποστήριξη προς τους κατοίκους της περιοχής μας καθώς και των υπόλοιπων περιοχών, όπου διαδρομές όπως αυτή στο Φαράγγι της Σαμαριάς, αποτελούν και τον μόνο τρόπο βιοπορισμού τους. Άλλωστε, οι εν λόγω συμπολίτες μας έχουν επωμιστεί και αυτοί εδώ και πολύ καιρό το μεγάλο οικονομικό βάρος και πλήγμα λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News