Χανιά: Να εξαιρεθεί ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς από την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε Εθνικούς Δρυμούς

Χανιά
Χανιά: Να εξαιρεθεί ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς από την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε Εθνικούς Δρυμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Ν. Καλογερή

Την εξαίρεση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς από την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που απαγορεύει την κυκλοφορία σε Εθνικούς Δρυμούς, ζητά με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Αιτιολογώντας το αίτημά του στην επιστολή του ο κ. Καλογερής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, «η συγκεκριμένη περιοχή αφορά σε μια διαδρομή που είναι επιτηρούμενη όλο το 24ωρο από δασικούς υπαλλήλους και πυροσβέστες, διαθέτει ιατρό, ενώ πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά χαμηλή για λόγους που δεν κρίνω σκόπιμο να αναφέρω εδώ».

Παράλληλα τονίζει ότι, «για τους ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς γύρω από το Φαράγγι της Σαμαριάς, η διαδρομή αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική πηγή βιοπορισμού για τους κατοίκους τους, οι οποίοι αδυνατούν να συνέλθουν οικονομικά μετά το πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός το 2020 λόγω της πανδημίας και κινδυνεύουν να κλείσουν ή να χάσουν λόγω χρεών, τις επιχειρήσεις τους. Φέτος λοιπόν, που χάρις και στις δικές σας σκληρές προσπάθειες υπάρχει σημαντική ανάκαμψη σε αυτό το ζήτημα, είναι κρίμα και άδικο να υφίστανται τις συνέπειες μιας γενικής απαγόρευσης, που ουσιαστικά δεν τους αφορά».

Στην επιστολή του ο αντιιπεριφερειάρχης Χανίων υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στον Εθνικό Δρυμό, που όπως τονίζει ανήκει στο δίκτυο αποθεμάτων της Βιόσφαιρας της UNESCO, συνιστά πλήγμα όχι μόνο στον τουρισμό της Κρήτης, αλλά κυρίως στην αξιοπιστία του ελληνικού κράτους και στη συνέπεια που οφείλει να δείχνει προς όλους τους πολίτες και επισκέπτες.

Παράλληλα χαρακτηρίζει ως δίκαιο το αίτημα να εξαιρεθεί ο Εθνικός Δρυμός, από την απόφαση της οριζόντιας απαγόρευσης που επιβάλλει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News