Ριζικό «λίφτινγκ» σε σχολεία των Χανίων

Χανιά
Ριζικό «λίφτινγκ» σε σχολεία των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

8,5 εκατομμύρια ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση

Σε ριζικές παρεμβάσεις στα σχολεία του δήμου που αφορούν από αντικατάσταση της στέγης και των κουφωμάτων μέχρι θερμομονώσεις και συντηρήσεις, προχωρά η δημοτική αρχή. Καταφέρνοντας να εξασφαλίσει 8,5 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά δέκα που εγκρίθηκαν για την Κρήτη από το ΠΕΠ, υλοποιεί τον σχεδιασμό που είχε εκπονηθεί από το 2017. 

Σχολεία που είχαν χρόνια να δεχτούν παρεμβάσεις συντήρησης, μπήκαν κατά προτεραιότητα στο σχεδιασμό του δήμου και η νέα σχολική χρονιά θα τα βρει ριζικά ανανεωμένα όχι μόνο σε αισθητικό αλλά και σε λειτουργικό επίπεδο. 

  Στα σχολικά συγκροτήματα του Κουμπέ και της Αμπεριάς,  στο Γυμνάσιο Σούδας και στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων γίνονται εργασίες για θερμοπροσόψεις αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση φωτιστικών με νέας τεχνολογίας, τοποθετούνται νέες μονάδες κλιματισμού. 

Εκτεταμένες παρεμβάσεις δέχονται και σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χανίων. Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος και από ιδίους πόρους του δήμου βελτιώνεται η προσβασιμότητα με ράμπες και νέους ανελκυστήρες και τοποθετούνται νέες στέγες. 

Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς ώστε το αργότερο σε ένα μήνα να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των παρεμβάσεων. Στο μεταξύ, εγκαίρως φαίνεται να διευθετείται το θέμα των προσλήψεων προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων. Ο δήμος Χανίων προκήρυξε ήδη διαγωνισμό για την πρόσληψη 43 επιπλέον συμβασιούχων υπαλλήλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News