Χανιά: Απόκοσμα τα βράδια εν μέσω lockdown - διασκέδαση χωρίς μουσική και ποτό με το βλέμμα στο ρολόι

Χανιά
Χανιά: Απόκοσμα τα βράδια εν μέσω lockdown - διασκέδαση χωρίς μουσική και ποτό με το βλέμμα στο ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς κυλούν οι νύχτες με θερινή καραντίνα

Πρώτη νύχτα εφαρμογής του lock down η προχθεσινή για τα Χανιά και το σκηνικό ξένιζε ακόμη και όσους συμφωνούν με τα μέτρα, χαρακτηρίζοντας το απόκοσμο για μήνα Αύγουστο.

Στο παλιό λιμάνι που έσφυζε από ζωή, το βράδυ της Παρασκευής, οι θαμώνες των μπαρ , καφέ και εστιατορίων, άρχισαν να φεύγουν από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα με τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες να σχολιάζουν επικριτικά το συνωστισμό που προκάλεσε η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στους δρόμους της πόλης δυνάμεις της αστυνομίας διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων χωρίς να λείπουν τα πρόστιμα.

Μουσικοί του δρόμου στημένοι μπροστά από το Γυαλί Τζαμί, σπάνε τη μονοτονία την πρώτη νύχτα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στα Χανιά .

Tα μπαρ και εστιατόρια αρχίζουν να αδειάζουν.

Στις επιχειρήσεις εστίασης του παλιού λιμανιού, όπως και σε όλες τις τουριστικές περιοχές των Χανίων, οι συνέπειες δεν είναι καταστροφικές από την εφαρμογή του ωραρίου πλην όμως μειώνεται ο τζίρος. Όμως μπαράκια που λειτουργούσαν μεταμεσονύχτια χάνουν το τζίρο μιας ολόκληρης εβδομάδας και μάλιστα στην καρδιά του Αυγούστου.

Όσο για τους μουσικούς παραγωγούς που εργάζονται σε καφέ και μπαρ, έμειναν χωρίς δουλειά.

Την ίδια στιγμή κάποιοι πληρώνουν ακριβά την άσκοπη μετακίνηση τους μετά τη μία οπότε και ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στα σημεία ελέγχου από τις δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας πέφτουν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα τα πρώτα πρόστιμα.

Το lock down στα Χανιά την εβδομάδα πριν το Δεκαπενταύγουστο που διαχρονικά είναι η καλύτερη της τουριστικής περιόδου, προκαλεί πικρία και αγανάκτηση τους καταστηματάρχες και κυρίως σε εργαζόμενους της εστίασης που προσδοκούν τουλάχιστον επαναφορά της κανονικότητας από την επόμενη Παρασκευή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News