Ελεύθερη η πρόσβαση σε Μπάλο, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα

Χανιά
Ελεύθερη η πρόσβαση σε Μπάλο, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ΚΥΑ ,παρά τις απαγορεύσεις από την κυβέρνηση για παραμονή σε περιοχές natura εξαιτίας κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών

Ελεύθερη η πρόσβαση στις  θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές natura του δήμου Κίσσαμου.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, απαγορεύεται κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή εκτός των άλλων και σε περιοχές NATURA από χθες Παρασκευή στις 06:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 06:00 π.μ.

Ωστόσο αργά χθες βράδυ και σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Κισσάμου , «Μετά και την έκδοση, αργά χθες το βράδυ, της υπ’ αριθ. 1019/4/24-α΄(Αρ. Φύλλου 3653, Τεύχος Β΄) νέας ΚΥΑ, εξαιρούνται από την απαγόρευση αυτή του άρθρου 1 της από 5.8.2021 ΠΝΠ, οι θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και οι κατοικημένες περιοχές, τα ποτάμια και λιμναία συστήματα και οι τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

Επομένως, κατόπιν των παραπάνω, σε όλες τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές NATURA του Δήμου Κισσάμου (Μπάλος, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα) επιτρέπεται στους επισκέπτες η πρόσβαση, η διέλευση και η παραμονή σε αυτές.

Από χθες το βράδυ έχουν ενημερωθεί από το Δήμο Κισσάμου για την σχετική εξαίρεση, όλοι οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς και τουριστικά γραφεία.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News