Χανιά

Δήμος Πλατανιά: Προσοχή συνιστά στους πολίτες - Σε κατάσταση συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Ο Δήμος Πλατανιά εφιστά την προσοχή σε όλους τους δημότες και επισκέπτες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και  των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά εφιστά την προσοχή όλων και αναφέρει τι πρέπει να προσέχουν:

« - Συγκεκριμένα να αποφεύγεται η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

  -ενώ υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού.

  -Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγονται περιπατητικές διαδρομές για όσο διάστημα επικρατούν τα έντονα αυτά θερμικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς και παρακαλούν τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια