Χανιά

Υπόθεση Βαλυράκη: Επιμένουν πώς πρόκειται για ατύχημα οι δύο ψαράδες

Kατέθεσαν οι δυο ψαράδες: Χαρακτηρίζουν το ταχύπλοο του πρώην Υπουργού ως «κινούμενο φέρετρο»

Σε ατύχημα αποδίδουν τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη οι δύο ψαράδες που φέρονται ως ύποπτοι και οι οποίοι σήμερα κατέθεσαν με υπόμνημα στο Λιμεναρχείο της Ερέτριας. Μάλιστα υποστηρίζουν πως την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο θανών και χαρακτηρίζουν το ταχύπλοο του πρώην υπουργού, ως «πλωτό φέρετρο».

Επιμένουν πως ο θάνατος του πρώην Υπουργού Σήφη Βαλυράκη τον περασμένο Ιανουάριο στην Ερέτρια, οφείλεται σε ατύχημα και αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή, οι δύο ψαράδες οι οποίοι κατονομάστηκαν από αυτόπτη μάρτυρα. Σήμερα κατέθεσαν με υπόμνημα που διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ διά του δικηγορικού γραφείου που τους εκπροσωπεί τονίζουν πως ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση.

Μάλιστα χαρακτηρίζουν το ταχύπλοο του πρώην Υπουργού ως «κινούμενο φέρετρο».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για ένα «τραγικό ναυτικό ατύχημα που οφείλεται στην πτώση του Σήφη Βαλυράκη από το σκάφος εξαιτίας πιθανού κακού χειρισμού από τον ίδιο», ενώ για τον μάρτυρα που εμπλέκει τους δύο ψαράδες στην υπόθεση αναφέρεται ότι είναι «φαιδρός και παντελώς αναξιόπιστος».

Η πλευρά της οικογένειας Βαλυράκη αναμένει από τον αρμόδιο εισαγγελέα την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης και τη μεταφορά της δικογραφίας σε επίπεδο κυρίας ανάθεσης στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές των Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες αυτόπτης μάρτυρας που κατονόμασε τους δυο ψαράδες κατέθεσε ότι προσέγγισαν το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη , πάνω σε καβγά τον χτύπησαν με κάποιο κοντάρι και εκείνος έπεσε στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια