Ξανά στο προσκήνιο το εισιτήριο σε Ελαφονήσι - Μπάλο

Κρήτη
Ξανά στο προσκήνιο το εισιτήριο σε Ελαφονήσι - Μπάλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανέρχεται το θέμα επιβολής εισιτηρίου για τις δυο μαγευτικές παραλίες της Κρήτης

Στο θέμα της επιβολής εισιτηρίου για την είσοδο στις δύο μαγευτικές παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι, που αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους, επανέρχεται η Ένωση Ξενοδόχων του νομού Χανίων.

Επαναφέροντας μάλιστα την πρότασή της, η πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων σημειώνει ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια θα μπορούν να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντινών και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, τη φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ, και φυσικά την προστασία και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.

«Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού στον νομό Χανίων, εφιστά ξανά την προσοχή όλων μας για τις μοναδικού κάλλους παραλίες, τον Μπάλο και το Ελαφονήσι, οι οποίες είναι κάθε χρόνο πρώτες στις προτιμήσεις των επισκεπτών σε όλη την Κρήτη και σταθερά μέσα στις 50 καλύτερες του κόσμου.

Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις ροές των επισκεπτών και φυσικά να είναι γνωστό πόσους επισκέπτες μπορεί να δεχτεί κάθε παραλία ημερησίως, ώστε να αποφύγουμε την υποβάθμιση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος.

Προτείνουμε λοιπόν ξανά την επιβολή εισιτηρίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος των ροών των επισκεπτών και φυσικά τα έσοδα να είναι ανταποδοτικά. Συγκεκριμένα να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντινών και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, τη φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ και φυσικά την προστασία και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει γίνει πολλή συζήτηση για τη συγκεκριμένη πρόταση, επαναλαμβάνουμε ότι στοχεύει στην αναβάθμιση, συντήρηση και ανάδειξή τους, όπως επίσης και στην καλύτερη παραμονή των επισκεπτών σε αυτές τις παραλίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News