Χανιά: Βρέθηκε ο Πολωνός τουρίστας που αγνοούνταν στη διάρκεια πεζοπορίας

Κρήτη
Χανιά: Βρέθηκε ο Πολωνός τουρίστας που αγνοούνταν στη διάρκεια πεζοπορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον εντοπισμό του στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση από τις αρχές

Τέλος καλό, όλα καλά με τον Πολωνό τουρίστα που αγνοείτο από το βράδυ της Παρασκευής, στο μονοπάτι ανάμεσα στη Σούγια και την Αγία Ρούμελη, σημαίνοντας συναγερμο στις αρχές.

Οι έρευνες είχαν θετική έκβαση και νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε  καλά στην υγεία του, με σημάδια εξάντλησης και κόπωσης.

Ο ίδιος κατάφερε να φθάσει στην περιοχή της Αγίας Ρούμελης. Μετά τον εντοπισμό του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έχει ήδη ξεκινήσει η επιχείρηση εξόδου από το μονοπάτι.

Το χρονικό

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε για τον εντοπισμό και διάσωση του,  στο μονοπάτι μεταξύ Σούγιας και Αγίας Ρούμελης, στα νότια του νομού Χανίων, πραγματοποιώντας ο Πολωνός,  πεζοπορία.

Ο αλλοδαπός βρισκόταν, τελευταία φορά στην περιοχή Δώματα από όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

Πριν την εξαφάνιση του, με το κινητό του τηλέφωνο ενημέρωσε το βράδυ της Παρασκευής, μια γνωστή του ότι έχει ξεμείνει από νερό και δεν έχει μπαταρία στο κινητό του τηλέφωνο.

Η γυναίκα με την οποία συνομίλησε ο Πολωνός κάλεσε το 112 και ενημέρωσε για το συμβάν σημαίνοντας άμεσα συναγερμό στις αρχές.

Στις έρευνες πήραν μέρος  άνδρες της πυροσβεστικής από κλιμάκιο της Ανώπολης Σφακίων, των Χανίων, άνδρες της Γ’ ΕΜΑΚ, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις ενώ είχε σηκωθεί και drone.

Φωτογραφία αρχείου: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News