Χανιά: Προχωρά η αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δικτυο

Χανιά
Χανιά: Προχωρά η αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δικτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από Οκτώβριο τα έργα οδικής ασφάλειας στα Χανιά

Δύο χρόνια μετά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ανεπανόρθωτες καταστροφές στις υποδομές των Χανίων, υπεγράφη  στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας  η σύμβαση με τον ανάδοχο για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Συνολικά τρία εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για παρεμβάσεις σε επαρχιακές οδούς του Πλατανιά, των Χανίων ,του Ομαλού και της Σούγιας.

Μέχρι σήμερα η προσβασιμότητα σε οικισμούς και χωριά, όπως στην περίπτωση των Μεσκλών του δήμου Πλατανιά, είχε αποκατασταθεί με προσωρινές παρεμβάσεις. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν οι μελέτες , να εξασφαλιστούν τα κονδύλια και να γίνουν οι δημοπρατήσεις.

Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν άμεσα.

«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την περιφερειακή ενότητα Χανίων, προχωρούν όλοι οι διαγωνισμοί που έχουμε προγραμματίσει και εκτιμούμε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσουμε δημοπρατήσεις που θα ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για έργα στις επαρχιακές οδούς του ημιορεινού τμήματος του δήμου Χανίων κυρίως στο τμήμα προς Θέρισο , στο δήμο Πλατανιά από Μάλεμε προς Ψαθογιάννο , στον επαρχιακό δρόμο του Ομαλού και από Πρασσέ - Σέμπρωνα - Σούγια. Πρόκειται για μικρά τμήματα του επαρχιακού δρόμου στα οποία είχαν γίνει καθιζήσεις ή είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή «έπρεπε πρώτα να γίνει καταγραφή, να γίνει γεωτεχνική έρευνα για να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις και να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης».

Ταύτοχρονα, όπως έγινε γνωστό, έχουν ωριμάσει οι μελέτες για την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων. Παρεμβάσεις προβλέπονται σε εκατό σημεία. Όπως εξήγησε ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, «προβλέπεται μεταξύ άλλων οριζόντια και κάθετη σήμανση ,ασφαλτικά σε περιοχές που υπάρχουν προβλήματα σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει». Την πεποίθηση του ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας θα αναβαθμιστεί σημαντικά εξέφρασε ο κ. Νίκος Καλογερής. 

Οι δημοπρατήσεις για την οδική ασφάλεια στα Χανιά ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να προχωρήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News